De perenbomen hangen barstensvol peren. Kom jij ook plukken? Op zaterdag 3 september zijn vrijwilligers, buurtgenoten en collega’s vanaf 10 uur welkom om te helpen plukken. Neem je eigen emmer mee en trek een lange broek aan.

vastgehouden emmer met perenOndanks de droogte lijkt het een goede perenoogst te worden. Het vroege voorjaar en warme zomer hebben er voor gezorgd dat de peren dit jaar heel vroeg rijp zijn. De perenpluk is daarom dit jaar een week vroeger dan andere jaren.

Ook nu wordt er weer perensap gemaakt zodat we het hele jaar kunnen genieten van de heerlijke zoete perensmaak. In de hele boomgaard staan kisten waar de geplukte peren in worden verzameld. 

Wil je zelf ook een aantal peren mee naar huis nemen? Dat kan! De prijs voor een kilo peren bedraagt €1,- en per persoon kun je maximaal 5 kilo peren kopen (de peren kunnen niet lang bewaard worden). De pluktijden zijn: zaterdag tussen 10 en 16 uur. Als er nog peren hangen kan er ook op zondag nog geplukt worden tussen 12 en 15 uur.

De Hof van Seghwaert is een gezellige wijktuin in een groene boomgaard midden in de wijk Seghwaert. Vrijwilligers onderhouden de boomgaard  en organiseren voor jong en oud  veel verschillende  activiteiten.  De Hof is geopend van dinsdag tot zondag. 

De Hof van Seghwaert ligt achter de Gaardedreef 169, 2723 AZ Zoetermeer. Vanaf Randstadrailstation Seghwaert  is het 2 minuten lopen.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-