phemia met clownPhemia de Boer, sportdocente van GV Pro Patria, zet zich in voor weer nieuwe maatschappelijke initiatieven zoals bij voorbeeld Make a Wish. Met het project ‘Even bewegen’ wil zij iedereen stimuleren om lekker in beweging te komen.


Zoe PhemiaPhemia is al meer dan 10 jaar Wishwalker, maar ook op andere wijze bij Make a Wish betrokken. Helaas kon zij door een heupblessure niet zelf alle afstanden wandelen voor Make a Wish, maar zij was wel in Nijmegen te vinden om alle overige maatjes aan te moedigen en te ondersteunen. Wishwalkers halen tijdens de loop geld op voor het goede doel Make a Wish, waar wensen van zieke kinderen worden vervuld.

Tijdens de alternatieve avondvierdaagse in Zoetermeer, waarbij iedereen op eigen gelegenheid en tempo kon wandelen, kwam Phemia in contact met de nu 10-jarige Zoë van Bentvelzen. Zij liepen samen op en Zoë vertelde dat haar liefste wens was om te mogen wandelen als sponsor voor Make a Wish. Zoë is nu 10 jaar en zal nog 2 jaar trainen alvorens zij gerechtigd is in Nijmegen te mogen deelnemen, maar is nu al aan het trainen samen met Phemia om rustig op te bouwen.

 

Even Bewegen

‘Even Bewegen’ is het algemene beweegproject van Phemia, ontstaan in de corona periode. In een boekje in meerdere talen stimuleert Phemia hiermee het bewegen op laagdrempelige wijze. Het boekje wordt inmiddels veel gebruikt in de zorg, maar ook door gezinnen. Het is gratis voor iedereen te downloaden via www.phemia.nl

Foto links: Zoë tijdens de training

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-