Museum De Voorde roept Zoetermeerders op om maandag het museum te steunen tijdens de raadsvergadering waarin wordt gesproken over het stoppen van de subsidie. Als de gemeenteraad het voorstel om de subsidie te stoppen aanneemt, betekent dit dat Museum De Voorde de deuren voorgoed moet sluiten.


museum de voordeMaandag 29 augustus wordt in de commissievergadering van de raad het voornemen besproken om de subsidierelatie met Museum De Voorde te beƫindigen. In de raadsvergadering op 12 september zal hier dan vervolgens over gestemd worden. Interim-directeur Hans van de Bunte, conservator Marjonne Kube en Raad van Toezicht lid Patrick van Thiel zullen gebruikmaken van het spreekrecht en een pleidooi houden voor voortzetting van de subsidierelatie en het voortbestaan van Museum De Voorde.

Raadsvergaderingen zijn publiek toegankelijk en het museum roept dan ook iedereen die De Voorde wil steunen op om plaats te nemen op de publieke tribune. De raadsvergadering vindt plaats op maandag 29 augustus 2022 in de raadszaal en start om 19.30u.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-