Burgemeester Bezuijen heeft een brief naar het kabinet gestuurd om aan te dringen op een vuurwerkverbod. De burgemeester wil dat dit besluit zo snel mogelijk genomen wordt, nu er nog tijd is voor een goede voorbereiding voor zo’n verbod.

vuurwerkIn de brief uit Bezuijen zijn zorgen over ‘het aantal vuurwerkslachtoffers, het aantal branden, de schade en het geweld tegen hulpverleners’. Ondanks de vele maatregelen die rond de jaarwisseling worden genomen om schade tegen te gaan, loopt het schadebedrag de laatste jaren weer op. Bezuijen: “Ook ervaren inwoners overlast. Zwaar illegaal vuurwerk speelt hierbij een grote rol.”

De laatste 2 jaar, in 2020 en 2021, werd een vuurwerkverbod ingesteld. Maar dit besluit werd volgens de burgemeester te laat genomen om het vuurwerkverbod goed voor te bereiden en te handhaven.
Zwaar illegaal vuurwerk zoals cobra's en nitraten is gemakkelijk te verkrijgen in onder andere België en Polen en via internet eenvoudig te bestellen. Juist dit vuurwerk zorgt voor de meeste problemen en zou moeten worden aangepakt, aldus Bezuijen. “Het maken van afspraken op Europees niveau om de import van zwaar illegaal vuurwerk uit het buitenland aan banden te leggen is hierbij van groot belang.”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-