Live At the Lake 20 augustus 2022 39 van 50Afgelopen weekend vond de 1ste editie van het Live at the Lake festival plaats op het Noord -Aa strand. 7000 bezoekers genoten van de line-up aan artiesten, het silent disco eiland, het aanbod op het foodplein, maar vooral van het feit dat er eindelijk weer een festival gevierd mocht worden.

Vrijdagmiddag werd het festivalterrein om 15:00 geopend en stonden de eerste festivalgangers al bc528c11 3611 4225 b114 df0abc5841a4bij de ingang. Burgemeester Bezuijen bezocht het festivalterrein waar hij een uitgebreide rondleiding kreeg. 

Raymon Kuipers : “De burgemeester was onder de indruk van het terrein en de productie.Het feit dat we samenwerken met veel lokale ondernemers vond hij indrukwekkend. Het festival ziet hij als een aanwinst voor de stad. Zoetermeer komt hiermee echt op de kaart en is een prachtig visitekaartje.”

Later op de dag stroomde het terrein vol. Die avond stonden o.a.  de Snollebollekes en Emma Heesters op het programma, Emma, die geveld werd door de griep, werd vervangen door DJ Sandro Silva. Het werd één groot dansfeest waarbij Rob Kemps van de Snollebollekes het hele terrein in beweging kreeg van links naar rechts. Zaterdag stond naast de Zingende Dj, Funky Piano’s, DI-RECT op de line-up. Ruim 4000 bezoekers genoten van de show die de Haagse Band bracht. Er werd luidkeels mee gezongen, geklapt en op verzoek van gitarist Spike samen gedanst. Alle optredende artiesten afgelopen weekend werden enthousiast ontvangen en zorgde voor een festival en feestsfeer.

72141f7b b471 400c 8b50 8e7911a58f0e Live At the Lake 20 augustus 2022 42 van 50 Schermafbeelding 2022 08 22 om 11.03.31

 

De lay-out van het festivalterrein aan het water zorgde ervoor dat men kon genieten van een silent disco op het eiland, maar ook van de DJ op het foodcourt terrein. Op het foodcourt stonden veel lokale ondernemers zoals, Reas, Patat&More, Hudson en Indofoods met hun comfort food. Bezoekers van het festival waren zichtbaar aan het genieten van het prachtige weer en de zomervibe die voelbaar was bij iedereen. Aanwezige beveiliging, ehbo en de reddingsbrigade en verkeersregelaars waren gezamenlijk verantwoordelijk voor een goed en veilig verloop van het tweedaagse feest

“We zijn als organisatie ontzettend trots dat we na twee jaar eindelijk onze droom verwezenlijkt hebben. Een festival waar iedereen kan Schermafbeelding 2022 08 22 om 11.05.44genieten, waar een ons kent ons gevoel heerst op een prachtige locatie. De samenwerking met lokale ondernemers heeft daar zeker aan bijgedragen en we hopen bij de volgende editie meer lokale samenwerkingen te realiseren”, aldus een trotse Jesper Hogendoorn van Timeless Events.

Twee jaar geleden kondigden eigenaren Raymon Kuipers en Jesper Hogendoorn van Timeless Events samen met zakenpartner Pier Nawijn aan iets nieuws te presenteren in Zoetermeer. Een tweedaags festival op het strand van het Noord-Aa. Corona zorgde ervoor dat het festival tot tweemaal toe verzet moest worden. Afgelopen weekend zagen de mannen hun visie eindelijk werkelijkheid worden. Het enthousiasme waarmee het festival in de stad is ontvangen heeft ervoor gezorgd dat er zeker een 2de editie komt in 2023.

Foto's: Jeroen Stahlecker, Monica Lausberg

 

-advertenties-

-goede doel-