BordjeVol 2 scaled1xHet team mantelzorgondersteuning van inZet organiseert op 7 oktober op de locatie inZet Rokkeveen nogmaals de workshop BordjeVol voor geregistreerde mantelzorgers in Zoetermeer. Bij de workshop BordjeVol  staat de vraag: ‘Hoeveel ligt er op uw bordje?’ centraal.

De methode van BordjeVol geeft inzicht in de mantelzorgtaken en alle andere dingen die deel uitmaken van het leven. Welke taken zijn energievreters en welke activiteiten geven juist energie? En hoe is de balans daarvan? Spelenderwijs helpt het de mantelzorger om keuzes te maken en hoe je hulp kunt vragen aan je omgeving. Door deze aanpak komt de behoefte van de mantelzorger snel naar voren en wordt inzichtelijk welke hulp mogelijk is, waar hij/zij zelf niet gauw aan denkt.

De eerste workshop was een succes. Het was een waardevolle dag met positieve reacties en uitkomsten. Een mantelzorger vertelde na afloop: “Ik vond de workshop verdiepend, het gaf mij meer inzicht dan vooraf gedacht. Ik heb weer nieuwe ideeën waardoor ik het zorgen voor mijn vrouw beter vol kan houden”.

Zorgt u ook intensief voor een (chronisch) zieke partner, een hulpbehoevende ouder, of een kind met beperking en heeft u zich dit jaar nog niet geregistreerd? Ga naar de website zoetermeer.mantelzorgcentraal.nl zodat u ook gebruik kunt maken van mantelzorgondersteuning.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-