WesterparkStichting Gezond Natuur Wandelen Nederland organiseert elke week gratis wandelingen van een uur in het groen, binnen en buiten de bebouwde kom. De wandelingen starten op een vaste plaats en tijd en worden begeleid door vrijwilligers die onderweg ook iets over de natuur vertellen.

Wil je regelmatig met een groep langs een natuurrijke route wandelen en vind je het leuk om dat samen met andere natuurliefhebbers te doen? Dan zijn deze wandelingen echt iets voor jou. Tijdens de wandeling door het groen in en bij de stad wordt gelopen met een gezellige groep en wordt onderweg even stil gestaan voor een natuurmomentje.

Dit jaar viert de stichting samen met Fête de la Nature een natuurfeestje. Het initiatief van Fête de la Nature wordt door de IVN Natuureducatie ondersteund. Op di feestje in de natuur is het een mooi moment om met de wandelingen kennis te maken.

Hoe de natuur ook invloed kan hebben op je gezondheid wordt getoond tijdens deze wandeling in het Buytenpark Zoetermeer. Je gaat je (licht) inspannen, maar je gaat ook ontspanning ervaren. De begeleiding geeft informatie over ademhaling en ontspanning, volgens de wetenschappelijk onderbouwde methode van Dixhoorn. Er worden praktische oefeningen gedaan en je krijgt uitleg over functionele ademhaling, de effecten van stress en het belang van ontspanning waardoor je makkelijker kunt ademen en sneller kunt herstellen. En dat alles op een mooie plekken in het park. Tegenwoordig hebben ook veel mensen met klachten als COPD, spanning, hyperventilatie, COVID, sporters, spanning of burn out hier baat bij.

Er wordt gestart op zondag 4 september 2022 om 10 uur vanaf het terras van Snowworld, Buytenparklaan 30, 2717 AX Zoetermeer. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur, dit is inclusief de oefeningen.

Na afloop wordt er nog even met elkaar koffie/thee gedronken. Alleen de koffie/thee is voor eigen rekening. Aanmelden is niet verplicht. Informatie Corrie Kramer e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.gezondnatuurwandelen.nl

www.fetedelanature.nl

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-