boekje 100 dingenHet boekje ‘De 100 dingen die je als Zoetermeerder over je stad moet weten’ is binnenkort weer te koop in boekhandels in Zoetermeer. Het boekje werd in mei uitgegeven, maar was al heel snel uitverkocht, waardoor veel Zoetermeerders die interesse hadden, net ernaast grepen.

Lezers van Zoetermeer Actief vroegen zich al af waar zij dit boekje zouden kunnen krijgen. "Ben al enkele weken bezig om het boekje in bezit te krijgen. Het antwoord is constant nee ..." 

In mei werden slechts 150 exemplaren gedrukt van het boekje met heel veel leuke weetjes over Zoetermeer, waarvan de gemeente er al een flink aantal weg gaf aan relaties. Er wordt nu weer een nieuwe stapel boekjes gedrukt, de gemeente verwacht dat deze vanaf komende week weer te koop zijn bij Primera in het Stadshart en bij De Kler.

Welke wereldberoemde supermarkt vindt zijn oorsprong in de stad? En: de enige stad waar in het buitenland een straat naar vernoemd is, is Zoetermeer. In Het Duitse plaatsje Hamm, in het Ruhrgebied is een Zoetermeerstrasse te vinden. Alle antwoorden op deze en nog veel meer vragen zijn gebundeld in ‘De 100 dingen die je als Zoetermeerder over je stad moet weten’. Het boekje is gemaakt door Zoetermeerder Yorick Roos en zijn collega Martijn Rip.

20220511 31050

Lees ook: 100-dingen-die-je-als-zoetermeerder-moet-weten

-advertenties-

-goede doel-