Het was tijd voor een make-over en dus zit je vanaf september in de Grote Zaal van het Stadstheater een stuk beter, want na jaren van trouwe dienst worden de stoelen vervangen. En ook de vloer krijgt een opknapbeurt, het eindresultaat van deze verjongingskuur is te zien vanaf 17 september.

Bij de jubileumvoorstelling: ‘30 Jaar Stadstheater’ kan het eindresultaat van de make-over voor het eerst worden bewonderd. Stadstheater Zoetermeer grote zaal stoelen62d16a596d6d1Na dertig jaar trouwe dienst worden momenteel alle stoelen van de benedenzaal (430 zitplaatsen) en het overhangende balkon (340 zitplaatsen) één voor één vervangen door nieuwe stoelen. De operatie is op dit moment nog in volle gang en moet klaar zijn als het nieuwe theaterseizoen van start gaat.

De stoelen, waarvan de rode bekleding volledig op was, zouden al in de zomer van 2020 worden vervangen, maar de coronacrisis gooide toen roet in het eten. Vrijwilligers van het Stadstheater moesten zelf met naald en draad aan de slag om reparaties aan de stoffering provisorisch uit te voeren. Hiermee kon men de noodzakelijke vervanging nog oprekken tot nu toe, maar nu was het dan toch echt de hoogste tijd om de renovatie te gaan uitvoeren.

Warme rode bekleding

Nieuwe stoelenDe warme rode bekleding blijft gehandhaafd, omdat rood een traditionele en gangbare kleur is voor theaterzalen. Zo blijft alles heel bekend en vertrouwd aanvoelen en kan het zo maar gebeuren dat velen niets zullen merken van de verandering. De uitvoering van de vervanging wordt deels uitgevoerd door de eigen technische medewerkers van het Stadstheater en daarnaast door het bedrijf Fibrocit, een gerenommeerd bedrijf en specialist in het vervangen van theaterstoelen.

Naast de vervanging van stoelen wordt op verzoek van de bezoekers ook de bewegwijzering in het theater nog gewijzigd. De huidige bewegwijzering op de muren valt niet zo op en zal daarom worden geoptimaliseerd, zodat iedereen makkelijk de weg kan vinden naar zijn of haar zitplaats.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-