OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op 21 juli is het college van Zoetermeer door het LangeLand Ziekenhuis geïnformeerd over het voornemen om van 2 augustus tot 1 oktober de Spoedeisende Hulp drie dagen in de week te sluiten. Het college had daarom meteen een spoedoverleg aangevraagd met de directie van het ziekenhuis.

 

Dit gesprek heeft gisteren, 1 augustus 2022, plaatsgevonden tussen burgemeester Bezuijen, wethouder Ter Laak en de heer Pier Eringa, directievoorzitter van het LangeLand Ziekenhuis.

 

De heer Eringa gaf aan dat het scenario van een tijdelijke sluiting niet eerder op tafel heeft gelegen omdat de beschikbaarheid van personeel op orde leek. In de weken voorafgaand aan het besluit werd echter duidelijk dat er gedurende de zomerperiode problemen zouden ontstaan in de bezetting waardoor de kwaliteit van zorg niet zou kunnen worden gewaarborgd. Hierop heeft het bestuur van het LangeLand Ziekenhuis besloten om de SEH tijdelijk gedeeltelijk te sluiten. Het ziekenhuis spreekt uit dat op 1 oktober de SEH weer op volle sterkte is en zo een duurzame herstart kan maken.

 

De aanwezige collegeleden hebben dringend verzocht om in het vervolg de gemeente eerder te informeren en meer samen op te trekken in de communicatie. In een memo aan de gemeenteraad geeft wethouder Ter Laak aan dat er vanaf nu een tweewekelijks overleg tussen de afgevaardigden uit het college en de directie van het ziekenhuis zal gaan plaatsvinden, zodat de gemeente een vinger aan de pols kan houden en zo het ziekenhuis kan helpen bij de uitdagingen voor de SEH en de lange termijn.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-