vredesfestival_2022.jpgDe week van de vrede krijg een hele andere vorm en gaat een Vredes Festival worden, zo liet de organisator weten. Het wordt een festival met muziek, workshops en lekker eten in een relaxte sfeer. Op 23 september start dit drie daagse evenement naast het Silverdome.

Al jaren wordt 'De week van de vrede' in Zoetermeer gehouden. Hoewel de opzet van deze week elk jaar een beetje anders was, waren er in die week vaste items, zoals de 'Walk of Peace', het benoemen van de ambassadeur voor de vrede en activiteiten op verschillende locaties. Dit jaar wil de organisatie het anders aanpakken. "Zo ontstond het idee van een Vredes Festival", zegt ILOZ voorzitter Shamier Madhar.

Het Vredes Festival zal gaan plaatsvinden van 23-25 september op het Silverdome evenemententerrein. "Wij willen dat het een festival wordt met eten uit verschillende windstreken, muziek en kramen met producten uit alle culturen. Een multicultureel festival met respect voor alle geloofsovertuigingen", legt Shamier uit. 

Laagdrempelig festival

Het gaat een laagdrempelig festival worden, met een podium voor muziek, de meest uiteenlopende workshops, Bollywood dansen, Yoga en Tajine koken. Ook zal er een speelgedeelte voor kinderen zijn. 

Elke dag zal er aandacht zijn voor het geloof. Zo zal er op de vrijdag aandacht zijn voor het islamitisch geloof, zaterdag voor het jodendom en zondag voor het christelijk geloof. Elke dag zal het festival toegankelijk zijn vanaf 13.00 uur en duren tot 23.00 uur, met uitzondering van de zondag (21.00 uur).

 

Oproep voor workshops

Shamier legt uit: "Wij zijn inmiddels gestart met een oproep aan iedereen die een workshop wil geven of het podium wil pakken. Wij hadden deze oproep gedaan op social media en enkele momenten later kwamen de eerste aanmeldingen voor workshops al binnen. Wij hopen dat ook de lokale horeca wil deelnemen, zodat we er een groot feest van kunnen maken". 
Artiesten, horeca, workshopgevers en andere geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de organisatie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

 

-advertenties-

-goede doel-