hondenkarMuseum De Voorde heeft, naast de vaste tentoonstellingen Stoer en Respect!, ook een grote collectie Populair Design en Zoetermeers Erfgoed. In deze serie besteden we aandacht aan het Zoetermeers Erfgoed, met hele bijzondere stukken uit de geschiedenis van onze stad. Dit keer: Hondenkar.

Honden werden eeuwenlang als lastdier gebruikt. Voor karren gespannen, trokken ze zware lasten rond. In 1910 kwam er een trekhondenwet, waarin onder andere bepaald werd dat honden minimaal een jaar oud moesten zijn en een schofthoogte van 60 cm moesten hebben.
Met deze hondenkar vervoerde de Zoetermeerse bakker Pieterse brood naar zijn klanten. Bakkerij Pieterse had een winkel in de Dorpsstraat op nummer 31, tegenover de Nicolaaskerk.

 

In de zomer maakt het museum ruimte gemaakt voor een nieuwe expositie. De tentoonstelling ‘Respect! Perspectieven in de hedendaagse Kunst’ presenteert diverse kunstwerken van 18 gerenommeerde en upcoming kunstenaars. De kunstwerken laten een brede variatie aan actuele en inhoudelijke boodschappen zien. Wat alle kunstwerken verbindt, is de boodschap ‘respect tonen’. Deze tentoonstelling is nog te bezoeken tot en met 4 september.

De collectie Populair Design is in het museum te zien in het Open Depot, waar alledaagse voorwerpen uit het dagelijkse leven van Nederlanders is te zien. 

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-