langeland ziekenhuisDe Zoetermeerse politieke partijen vernamen het nieuws over de tijdelijke sluiting van de Spoedeisende Hulp van het LangeLand Ziekenhuis uit de media. De VVD zou graag het leger willen inzetten om het ziekenhuis open te houden. Zoetermeer Vooruit is bang dat er een bestuurlijk spelletje gespeeld wordt.

Jeffrey van Gils, raadslid voor de VVD, vindt het onacceptabel dat de Spoedeisende Hulp 3 dagen in de week sluit. Vanaf 2 augustus tot 1 oktober is de Spoedeisende Hulp gesloten van dinsdag 8.00 uur tot vrijdag 8.00 uur omdat er geen artsen zijn om de post te bemannen. Van Gils meent dat er sprake is van een noodtoestand en wil een beroep doen op de inzet van defensiepersoneel om het ziekenhuis open te houden. Van Gils: “Aangezien acute en spoedeisende zorg zich niet laat beperken tot 4 dagen in de week komt daarmee de volksgezondheid op een onacceptabele manier in gevaar.”

 

Bestuurlijk spelletje?

Juliette Meurs-Troch, fractievoorzitter Zoetermeer Vooruit, vreest dat er een bestuurlijk spelletje wordt gespeeld, nu de Spoedeisende Hulp tijdelijk dicht gaat na de eerdere geruchten over het langzaam afbouwen van de Intensive Care en acute geboortezorg. Meurs-Troch: “Schandalig! Zoetermeer is de 3e stad van Zuid-Holland en de 20ste stad van Nederland qua inwonersaantal. En dat zou geen compleet ziekenhuis waardig zijn?”
"Dit is het begin van het einde", volgens fractievoorzitter Juliette Meurs-Troch. Zij ziet in plaats van de samenwerking met het Haga Ziekenhuis liever een samenwerking met het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft. “Per slot van rekening is het orthopedisch centrum waar het Lange Land Ziekenhuis in de toekomst nauw mee zou moeten gaan samenwerken, ook van het Reinier de Graaf.”

-advertenties-

-goede doel-