OLYMPUS DIGITAL CAMERAHet LangeLand Ziekenhuis moet tijdelijk de afdeling spoedeisende hulp drie dagen in de week sluiten, er is geen personeel genoeg om de afdeling te laten draaien. De sluiting gaat in op 2 augustus en duurt tot 1 oktober 2022.


Het LangeLand heeft niet genoeg SEH-artsen door de combinatie van landelijke krapte op de arbeidsmarkt en ziekteverzuim. De spoedeisende hulp gaat daarom dicht van dinsdag 8.00 uur tot vrijdag 8.00 uur.
Jeanette Koster-Olthof, woordvoerder van het LangeLand Ziekenhuis: “Het LangeLand Ziekenhuis beseft zich goed dat dit de nodige gevolgen heeft voor patiënten, zorgpartners in de regio en direct betrokken medewerkers. Maar helaas lukt het momenteel niet de bezetting 24/7 rond te krijgen.”
Met de omliggende ziekenhuizen, ambulancedienst en huisartsen/HAP wordt de komende week besproken hoe de continuïteit en veiligheid van de zorg praktisch wordt ingevuld.

 

Ondertussen blijft het LangeLand zich inzetten om de personeelsbezetting op orde te brengen, zodat patiënten straks weer 24/7 terecht kunnen voor spoedeisende hulp.

-advertenties-

-goede doel-