20220719 32907Op de heetste dag van deze zomer tot nu toe zochten veel mensen verkoeling bij het water. Gewoon een badje in de tuin, de fontein in het Stadshart, het strand aan het Noord-Aa of het buitenzwembad in het Van Tuyllpark.

In Zoetermeer werden ondanks de hoge warmte geen hitterecords gebroken, de temperatuur bleef met 35,9 graden precies een graad onder het warmte record van 36,9 graden in Zoetermeer. Op sommige plekjes, die extra beschut liggen bijvoorbeeld, zou het echter nog warmer geweest kunnen zijn.

Het buitenzwembad in het Van Tuyllpark, vroeger Het Keerpunt, maar nu van Sweet Lake Wellness, is ook deze zomer weer geopend. Van 10 tot 17 kan verkoeling gezocht worden in het helderblauwe water. Er zijn twee grote baden waar gezwommen kan worden en één bad speciaal voor de kleine kinderen met een klein laagje water.

 20220719 32898  20220719 32903


"Het is druk nu", vertelde beheerder Maurice Dijkhuizen, "ongeveer 150 mensen. Maandag kwamen er in totaal ongeveer 60, dat was al een goede dag". De baden zelf zijn berekend op ongeveer 1000 mensen, maar het terrein rond de baden is niet geschikt voor zoveel personen. "De zwembaden zijn af, maar het omringende terrein nog niet. We maken het zo goed mogelijk schoon en maaien het gras, verder kunnen we er niets aan doen. Er kunnen hier zo maximaal 400 mensen verblijven", aldus Dijkhuizen, "Maar dat hebben we deze zomer nog niet meegemaakt!"

De mensen die komen zwemmen vinden het wel zo prettig dat het lekker rustig is in en rond het zwembad, alle ruimte om lekker af te koelen en te spelen voor de kinderen. Wie naar de WC moet kan terecht bij de Dixies aan de rand van het terrein, hier is ook een cabine met douches. Een winkeltje of horeca is er niet, maar bij de beheerder kan wel water getapt worden.

 20220719 32928  fontein Stadshart
 De ingang van het zwembad vind je aan de zijkant, bij het voormalige Dutch Water Dreams  De fontein in het Stadshart is ook een geliefde plek voor jeugd om af te koelen


Het zwembad is de hele zomervakantie open van 10 tot 17 uur, voor een toegangsprijs van 6 euro. De ingang van het zwembad ligt naast het voormalige Dutch Water Dreams. Bij de ingang is een kassa, maar als daar niemand zit, loop je gewoon het terrein op en zoek je naar de beheerder om de entree, kas of pin, te betalen.

 bruggetje Meerpolder  bruggetje Meerpolder2
 Plonzen vanaf het bruggetje bij de Meerpolder  


Foto's: Christ van Gestel, Mark Neijssel en Ernst van Erkelens


Alle leuke vakantie activiteiten vind je ook op onze vakantie agenda! vakantie-agenda

-advertenties-

-goede doel-