IMG 4199Geslaagde examenleerlingen van ONC Parkdreef mochten vorige week ten overstaan van een volle aula hun diploma  in ontvangst nemen. Na twee jaar corona werd het een ouderwets feestje met meegekomen genodigden, leraren, muziek en een live-stream voor thuisblijvers.

Leerlingen mochten hun diploma vooraf aan de uitreiking alvast tekenen in de kleine aula. Onder luid applaus en muziek werden ze daarna binnen geleid in de aula. De avond werd geopend door de Marco Bakker, afdelingshoofd en examen secetaris van de school met een grappige speech, waarbij hij teruggreep in de geschiedenis en feiten verwerkte die leidden tot herkenbaarheid bij ouders.

Leerlingen werden daarna één voor één toegesproken op het podium door mentor of leraar. Daarbij werden grappige anekdotes opgerakeld, leerlingen werden tot in de puntjes beschreven of kregen een roast over zich heen. Bij het verlaten van het podium kregen zij hun diploma, bloemen en een fotoboek mee. De tijd was aangebroken voor het officiële afscheid gedeelte van de leerlingen, die nog eenmaal het podium mochten betreden. De leerlingen werd verzocht allemaal even met de voet een viltje op het podium aan te raken. “Leerlingen verlaten allemaal de school. Het viltje met herinneringen blijft altijd op school”, legde Bakker vooraf uit.

Met een tik van de hamer van afdelingshoofd Bakker en het gooien van het traditionele hoofddeksel mét kwastje in de lucht was het officiële gedeelte ten einde. Na afloop werd er afscheid genomen van elkaar, hun leraren en iedereen die op school van belang was geweest. Cadeautjes gingen over en weer met een lach en een traan, maar vooral met een stevige omhelzing. Eindelijk na 2 jaar corona was dit weer toegestaan.

 A26E2019 8EB4 43E8 9F10 E1C1BB1FDA7F

IMG 4192  IMG 4166

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-