IMG 2585
Groep vijf van basisschool de Entree in Meerzicht heeft op woensdag 29 juni hun schooltuin periode afgesloten, door de laatste groente van hun tuintje te oogsten. Met een deel van de oogst heeft de hele klas afgelopen vrijdag met een foodtruck patat feestje het school(tuin)jaar afgesloten.

 IMG 2578 copy WhatsApp Image 2022 07 04 at 8.56.30 PM 1 copy 


Alle scholen met een schooltuintje bij Het Buitenbeest in Meerzicht hebben afgelopen week hun schooltuin periode afgesloten en alles geoogst.  Zo ook groep vijf van de Entree die afgelopen woensdagochtend hun tuintjes hebben leeg gehaald. De kinderen van deze klas hadden mazzel dat een vader van een klasgenoot 'Toost foodtruckfestivals' organiseert en op vrijdag 1 juli één foodtruck ter beschikking stelde. Zo konden alle kinderen van deze klas niet alleen het proces van een aardappel poten, plant verzorgen tot oogsten meemaken, maar de aardappel ook verwerken tot patat, deze twee keer frituren en daarna gezamenlijk opeten.
Naast de zelfgekweekte en zelfgemaakte patat was er ook door de klas zelf gemaakte mayonaise waarvan een bakje gekruid met de bieslook uit hun eigen oogst.

Tekst: Marja de Laaf
Foto's: Marja de Laaf en Rosanne 

ozio_gallery_nano

-advertenties-

-goede doel-