Maandagavond 4 juli overhandigde voorzitter Koos van Herk van het Zoetermeers Mannenkoor een cheque van € 2000,- aan René Bos, initiatiefnemer van de Taskforce Vluchtelingen Zoetermeer, die zich namens de kerken en andere geloofsgemeenschappen in Zoetermeer inzet voor Oekraïense vluchtelingen.

cheque ZMK voor oekraine 2022 001

Het betreft de opbrengst van het op zaterdag 7 mei gehouden benefietconcert in de Oosterkerk in Oosterheem. Ook tijdelijke inwoners van onze stad, afkomstig uit Oekraïne waren van harte uitgenodigd te komen luisteren. Om die gasten te verrassen had het koor het Oekraïens volkslied vierstemmig ingestudeerd. Verder werd een heel afwisselend en goed in het gehoor liggend programma gepresenteerd met o.a. Nearer my God; Morning has broken; Stay with me till the morning; Sailing; Avond van Boudewijn de Groot; Hallelujah van Leonard Cohen; Take me home; You never walk alone en Auld Lang Syne.

De toegang was gratis, maar daar stond tegenover dat er bij het verlaten van de kerk een geldinzameling werd gehouden. Het bestuur van het koor wil dat de opbrengst ten goede komt aan de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Zoetermeer.

 cheque ZMK voor oekraine 2022 010 koor zingt oekraiens volkslied  cheque ZMK voor oekraine 2022 011 koor zingt oekraiens volkslied


De overdracht van deze cheque vond plaats tijdens de laatste repetitieavond van het seizoen van het Zoetermeers Mannenkoor in de aula van het Erasmuscollege. Het uit ruim 80 leden bestaand Zoetermeers Mannenkoor (ZMK) is opgericht in 1981 en is een van de vooraanstaande grote mannenkoren in Zuid-Holland. Het is een neutraal koor met een zeer afwisselend repertoire. Het staat onder leiding van dirigent Steven van Wieren. Omdat er onder de genodigden ook enige Oekraïners aanwezig waren, werd ter bemoediging, nogmaals het door het koor ingestudeerde Oekraïense volkslied ten gehore gebracht. Verder werd ‘you never walk alone’ en ‘sailing’ gezongen.

cheque ZMK voor oekraine 2022 009 voorzitter koos van herk cheque ZMK voor oekraine 2022 004 rene bos taskforce oekraine


René Bos, initiatiefnemer van de Taskforce Vluchtelingen Zoetermeer, was zeer blij met de cheque, waarmee activiteiten ten behoeve van de Oekraïense vluchtelingen, financieel ondersteund kunnen worden. De activiteiten zijn o.a. het zoeken van gastgezinnen, kerkelijke gemeenten en particulieren ondersteunen bij de opvang, vraag en aanbod van spullen te matchen, gebouwen klaar te maken voor de opvang, en meet & greets te organiseren.

Tekst en foto’s: Guus Pauwels

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-