Foto imker 1aBeleef het bijenhouden van nabij en kom een kijkje nemen op de Open Imkerijdag op zaterdag 9 juli. In de Hof van Seghwaert wordt er goed voor de bijen gezorgd. Er zijn honingbijen en ook veel wilde bijen, maar helaas maken bijen moeilijke tijden door.

Dat komt onder andere doordat er minder wilde bloemen zijn en de natuur in Nederland verarmt. Op de Open Imkerijdag vertelt de imker hoe een bij leeft en hoe in de Hof voor zowel honingbijen als wilde bijen wordt gezorgd. Ook is er een speciale bijenkast, waar een bijenvolkje achter glas te zien is.

Foto imker 2aMisschien ontdek je de koningin en zie je het verschil tussen de darren (de mannetjes) en de werksters (de vrouwelijke bijen). Verder kun je zien wat honingbijen maken: honing, bijenwas en propolis. Propolis is een lijmachtige substantie, gemaakt door honingbijen uit knoppen, sap van planten en bomen en andere botanische bronnen en het wordt door bijen gebruikt om ongewenste kieren en openingen in het nest te dichten en de wanden te bekleden.

De honing kan geproefd worden en ook is er allerlei informatie over bijen beschikbaar. Onder meer wordt getoond hoe je je eigen tuin of balkon bij-vriendelijk kunt inrichten.

De Open Imkerijdag is van 10 tot 16 uur gratis te bezoeken. Adres: Hof van Seghwaert, perenboomgaard bij Gaardedreef 169 Zoetermeer. Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of facebook.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-