sdrwelkomstdozen oekraineNa een aanvraag door juf Iryna Malinovska, werden donderdagmiddag Welkomstdozen overhandigd aan alle kinderen van de Oekraïense school aan het Schansbos in Zoetermeer. Linda van Breukelen, de initiatiefneemster van Actie Welkomstdozen voor vluchtelingkinderen, bracht de dozen naar de klas.

De leerlingen hielpen zelf mee met de dozen dragen, van de auto rennend de school in. De grote stapel in het lokaal werd omcirkeld door enthousiaste kinderen, die de doos met hun naam erop gretig in ontvangst namen. Een fotomomentje, keurig zittend aan hun tafeltje volgde. Waarbij ze door de juffen verteld werden dat de doos pas thuis uit gepakt mocht worden. De moeders, die toekeken vanuit de hal, reageerden heel dankbaar. Vervolgens vertrokken zij met hun kinderen richting de fietsen, waarop de versierde schoenendozen met touwtjes werden vastgeknoopt.


Inmiddels zijn er al 108 vluchtelingkinderen blij gemaakt met Welkomstdozen in Den Haag en omgeving. Bewoners hebben versierde en gevulde schoenendozen en spullen ervoor ingeleverd. Meerdere kleine sponsorbijdragen van geïnteresseerden maakten het mogelijk de dozen verder aan te vullen en extra dozen aan te maken. “Een hele klus, maar wel een dankbare", zegt Linda, die deze actie op heeft gezet om gevluchte kinderen op te vrolijken met wat spelletjes, klein speelgoed, knutselspullen en een knuffeltje.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-