Ambachtsheerlijkheid20220619 140930 1Bewonersgroep van het adoptiegroen 'de Ambachtsheerlijkheid' in Palenstein heeft na een doorstart in maart nieuwe ontwikkelingen doorgemaakt. Naast het bijhouden van het groen in de wijk wordt er ook een activiteit aangeboden.

Na afloop van de coronacrisis, in maart, is een aantal bewoners van de Ambachtsherenlaan van start gegaan met het verfraaien van een klein stukje verwaarloosd groen in hun straat. Dat bracht zoveel onderling plezier met zich mee en zorgde tevens voor versterking van de sociale cohesie, dat het naar meer en groter smaakte. De groep breidde zich uit met een aantal bewoners uit diverse omringende straten, zoals de DuMeelaan, van Wijngaarden straat, Willem van Cleeflaan en Sandrinapad.

'De Ambachtsheerlijkheid’ is een stukje grond tussen de Ambachtsherenlaan, de van Wijngaardenstraat en het Tango gebouw (vroeger auto Ambacht). Na het ontwikkelen van een nieuw stuk adoptiegroen naast ‘Lets Tango’, het oude gebouwtje van Auto Ambacht aan de Ambachtsherenlaan/Van Wijngaardenstraat, zijn er diverse groepjes ontstaan.

Naast het met elkaar tuinieren en schoonhouden van de wijk is nu bewoonster en acupuncturist Chunling Gareman uit de Bootsmastraat op het idee gekomen om -behalve een onderdeel te worden van het adoptiegroen groepje- gratis TaiChi les te gaan geven aan de wijkbewoners.

Daar zijn de bewoners enthousiast van geworden, want na de Tai Chi les wordt er ook lekker vrij bewogen en gedanst. Nieuwe kruisbestuivingen van bewoners vinden zodoende plaats: lekker gezond met elkaar bewegen in de buitenlucht, naast een prachtig stuk adoptiegroen in de wijk Palenstein.

Mocht je hier ook enthousiast van worden en wil je meedoen of meer informatie, stuur een mailtje naar Christine  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-