live opt terrasDeze zomer organiseert JJ Music House voor het 7e jaar live muziek in de gezellige tuin op de zondagmiddagen tot en met 28 augustus. Onder de naam van JJ’s Sunday Afternoon verzorgen per middag twee bands/artiesten een optreden, dat grotendeels akoestisch is.

Het programma is zeer gevarieerd. Op zondag 14 augustus verzorgen KEY-TAR en het duo Febby & Nina het optreden van JJ’s Sunday Afternoon. Aanvang is 15.00 uur.

 

KEY-TAR

dik 209x300Dick van der Kaaij is opgegroeid in een muzikaal gezin. Op zijn 7e jaar is hij begonnen met klassieke orgellessen op een ouderwets harmonium, na enige tijd gecombineerd met 4 jaar pianoles. De lessen bevatten veel theorie met toonladders, vingerzettingen en improvisatie en natuurlijk veel klassieke muziek van Bach, Boëllmann, Franck en Saint-Saëns. Rond zijn 20e jaar werd de muzikale horizon verbreed door te gaan spelen in een coverband, enige jaren later gevolgd door een gospelkoor, waarvan hij ook dirigent was. In die periode kwamen ook de keyboards en synthesizers op de markt en dat maakte het mogelijk om nog mobieler te worden als muzikant: als pianist bij een koor en in een big band, als toetsenist bij musicals en concerten, bij het componeren en uitvoeren van filmmuziek e.d.  Sinds het begin van deze eeuw zijn het vooral coverbands waarin hij actief is.  

Henk Lok is een veelzijdige zanger die van het ene op het andere moment over kan stappen van Robbie Williams naar André Hazes, of van David Bowie naar Amy Winehouse. In diverse samenstellingen heeft hij al menige bruiloft of andersoortig feest muzikaal mogen opluisteren met zijn veelzijdige stemgeluid. Zijn eerste gitaar kreeg hij op 8-jarige leeftijd, maar van de klassieke lessen moest hij toen eigenlijk niets hebben. Later ontdek je pas dat daar de basis werd gelegd voor alles wat je nu doet. Na jarenlang met geluidsbanden te hebben gewerkt onder de naam ‘Loxury’ heeft hij in diverse bands gespeeld waarvan wellicht ‘Shotgun Wedding’ de bekendste is. In deze soul-band heeft Anouk ooit haar eerste stappen op het podium gezet.   

Momenteel spelen Dick en Henk samen in The Mob, een coverband die 13 jaar geleden voor een eenmalig optreden werd opgericht. De mannen hebben elkaar nooit verlaten en spelen nu overal de boel plat met oude Haagse rockers of zwoele sentimentele stukken. The Mob brengt oude glorie weer tot leven met Rod Stewart, REM, Golden Earring, Queen maar ook Robbie Williams, George Michael en Amy Winehouse.

KEY-TAR is een mooie spin-off waarbij Dick en Henk in alle eenvoud van de toetsen en de gitaar nummers van Sandycoast, John Legend, Lionel Richie maar ook David Bowie en Prince ten gehore zullen brengen.

Febby & Nina

De gitarist van het duo Febby & Nina is beter bekend van de legendarische Febby-sessies waarin hij op virtuoze wijze zijn gitaar bespeeld. Zangeres Nina is uitgeroepen tot de beste singer-songwriter van regio Haaglanden. Samen bundelen zij nu hun talenten in dit nieuwe duo. Met hun akoestische rock covers en een nieuw fris repertoire, halen ze hun inspiratie uit acts zoals Van Halen, Mammoth WVH, Paramore en Nothing But Thieves.

Meer informatie over de middagen is te vinden op de www.jjmusichouse.nl 

Datum: zondag 14 augustus 2022
Aanvang: 15:00 - 18:00 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree: € 5,-

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-