Koninklijke onderscheiding uit aan de heer Jan Vreeburg 4Burgemeester Michel Bezuijen reikte op zaterdag 18 juni een Koninklijke onderscheiding uit aan Jan Vreeburg. Vreeburg werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn betekenisvolle en langdurige vrijwillige inzet voor het onderwijs én voor iedereen die met een oogaandoening kampt.

 

Sinds 2001 maakte Jan Vreeburg bijna tien jaar onderdeel uit van het bestuur van de Stichting Katholiek Onderwijs Zoetermeer. Deze stichting is na een fusie opgegaan in de Unicoz Onderwijsgroep. Van 2010-2015 kon ook het bestuur van het Alfrink College in Zoetermeer op zijn vrijwillige inzet rekenen, onder meer als voorzitter.

In 2011 werd Vreeburg voorzitter van de glaucoomvereniging. Voor de in 2013 opgerichte Oogvereniging was de heer Vreeburg eerst vicevoorzitter en later voorzitter. Daarmee leverde hij een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de Oogvereniging en de belangen van velen met een oogaandoening of een visuele beperking. De Oogvereniging richt zich onder andere op de toegankelijkheid van de informatievoorziening van de overheid, in het openbaar vervoer en op de arbeidsmarkt.

 

 Koninklijke onderscheiding uit aan de heer Jan Vreeburg 1  Koninklijke onderscheiding uit aan de heer Jan Vreeburg 2

Houten

De uitreiking van de Koninklijke onderscheiding vond plaats in Houten tijdens de verenigingsdag van de Oogvereniging. Tijdens deze gelegenheid nam de heer Vreeburg, gezien de maximale bestuurstermijn van negen jaar, afscheid van het voorzitterschap van de Oogvereniging.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-