nh bo de buut2Twee basisscholen in Noordhove, IKC Noordeinde en basisschool De Buut, worden per 1 augustus 2022 administratief samengevoegd. In de praktijk verandert er niets voor de leerlingen, ouders en de schoolteams voor de twee scholen die zo’n 700 meter uit elkaar liggen.

Beide scholen vallen onder de overkoepelende organisatie van de Unicoz. Voor de 24 basisscholen van Unicoz geldt dat de scholen samen gemiddeld een minimum aantal leerlingen moeten hebben om van de rijksoverheid financiering te ontvangen voor alle BRIN-nummers, registratienummers van de scholen. Binnen Unicoz bestaan kleinere en ook grotere scholen, waardoor er tot nu toe steeds voldoende leerlingen waren om elke school een eigen BRIN-nummer te laten houden.

nh bo noordeindeSinds 1 oktober 2021 zijn de scholen samen echter net onder dat gemiddelde minimum aantal leerlingen gezakt en dat betekent dat er een BRIN-nummer moeten worden ingeleverd. het BRIN-nummer van basisschool De Buut wordt ingeleverd en de school samengevoegd met IKC Noordeinde. Formeel betekent deze samenvoeging dat beide scholen ‘fuseren’, maar als zelfstandige locaties zullen blijven voortbestaan. Beide scholen blijven op dezelfde locatie als nu en behouden ieder hun eigen naam, een eigen directie en het eigen team. Ook onderwijskundig verandert er niets en De Buut houdt de rooms-katholieke en Noordeinde de protestants-christelijke signatuur. En ook in de samenwerking met de kinderopvangorganisaties verandert deze samenvoeging niets.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-