IMG 2375

Kinderen met een schooltuintje bij het Buitenbeest in Meerzicht mochten deze afgelopen woensdag op de open avond vol trots laten zien aan hun ouders, broertjes of zusjes, of opa's en oma's. Na veel regen overdag werd het in de avond droog, zodat iedereen even bij de tuintjes kon gaan kijken.

Vanaf het begin van het schooljaar begonnen de leerlingen met theorielessen over: groentesoep en kruidenboter maken, maar ook insecten, zon, licht, regen en wind. In maart kwamen ze weer even terug om de rode bietjes voor te zaaien in de kas. Pas in april startte het echte werk in hun tuintje met het plaatsen van hun naambordje en een paadje maken tussen hun 2 tuindelen. Vanaf die tijd tot afgelopen week hebben de kinderen iedere keer iets gezaaid of geplant en vorige week mocht als eerste de kropsla al mee naar huis genomen worden. 

Tijdens de open avond konden de genodigden dan ook de tuintjes in zijn geheel bewonderen. Naast het tonen van hun tuintje konden de kinderen ook een speurtocht doen, broodjes bakken, knutselen, een kaarsje maken of hun eigen wafel versieren. 

 IMG 2372  IMG 2382


Zo stond o.a. de imker van Albieke imkerij met potjes streekhoning  (zoals van Delfsehout, botanische tuin Delft en Spaanspolder Rotterdam) in de kas,
maar ook kon je bij hem kaarsen maken van bijenwas. Tijdens de speurtocht konden de kinderen en de ouders alles te weten komen over bijen in de bijenkorf bij juf Ellen die ook imker is. Ook Vogelwerk groep Zoetermeer was weer van de partij met een kraampje vol leerzame weetjes over vogels, verteld door meester Arno.

Tekst en foto's Marja de Laaf  

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

ozio_gallery_nano

-advertenties-

-goede doel-