20220427 30330De gemeente gaat meer geld beschikbaar stellen voor gratis toegankelijke evenementen, zoals Koningsdag, Bevrijdingsfestival en Sinterklaas. In de Subsidieregeling Evenementen werd maximaal 30% van de kosten van het evenement gesubsidieerd. Dit is nu verhoogd naar maximaal 80%.

De 30% drempel bleek onvoldoende voor een aantal voor de stad en citymarketing belangrijke gratis toegankelijke evenementen. Voor grotendeels gratis toegankelijke evenementen wordt nu voor maximaal 50% van de begroting subsidie gegeven. De evenementen Koningsdag, Bevrijdingsfestival en Sinterklaas kunnen zelfs rekenen op een subsidie van maximaal 80% van de kosten.

Blij met waardering 

Marijke du Burck, voorzitter Oranjestichting Zoetermeer is blij met de waardering voor hun evenement: Koningsdag. "Dit ziet er heel positief uit! We zijn heel blij met de waardering voor Koningsdag. Het is een evenement dat we al jaren met heel veel plezier, passie en liefde organiseren en hopelijk kunnen we er nu nog heel lang mee door gaan. Dit zal zeker helpen om de stijgende kosten van allerlei materialen en inhuur van bijvoorbeeld marktkramen te kunnen dekken. Er is ook altijd heel veel geld nodig voor het veiligheidsplan. Verder werken we veel met vrijwilligers, die zich allemaal kosteloos inzetten op deze dag. Maar misschien is er volgend jaar wél een mogelijkheid om uit te breiden met meer kramen in de Dorpsstraat, dat lukte dit jaar niet door de kosten."  

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-