dp skate vernedepark 2De gemeente heeft uitgezocht wat de kosten zijn voor bouw en onderhoud van een skatepark in de stad. Jongeren willen graag een skatepark om tricks te oefenen en vrienden te ontmoeten. Maar zo’n park loopt aardig in de papieren.

Na de bezuinigingen in 2019 is er niet meer geïnvesteerd in bijvoorbeeld het skatepark in het Burgemeester Vernèdepark in de wijk Dorp. Herstel van de verouderde toestellen in het park zou circa € 150.000 gaan kosten. De meeste toestellen hier zijn uit 2004 en zijn aan het eind van hun levensduur. Of het tot herstel gaat komen is nog te bezien, eerst wordt er nog een integrale gebiedsvisie gemaakt voor het park.

Over de hele stad bezien is er behoefte aan zo’n 1.500 - 3.000 m2 aan skate voorzieningen, tegen een bedrag dat kan oplopen tot 2,5 miljoen. Het raadsmemo over het onderzoek naar de kosten van skateparken besluit met: “Mogelijk kan participatie in verzorgend onderhoud door jongeren en crowdfunding in de investeringskosten bijdragen in de kosten.’

Foto: Skatepark in Burgemeester Vernèdepark 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-