Molen De Hoop 125 jaarMolen De Hoop aan de Eerste Stationsstraat bestaat 125 jaar. Gebouwd in 1897, dus 125 jaar geleden en vanuit bouwval compleet hersteld in 1987, daarmee ook alweer 35 jaar geleden. Reden genoeg voor een aantal feestelijke activiteiten dit jaar.

Om aandacht te blijven vragen voor dit monument, één van de mooiste werkende molens in Nederland, heeft het bestuur van de stichting diverse activiteiten georganiseerd. De meeste daarvan zijn gratis toegankelijk, omdat de molen van en voor alle Zoetermeerders is.

Op 14 mei, op Nationale Molendag, werd het feestjaar geopend met het Molenontbijt, waarbij ruim 180 bezoekers genoten op de stelling en rond de molen van een heerlijk ontbijt.

Op 4 juni wordt een Korenfestival georganiseerd. Een uniek gebeuren, waarbij 3 Zoetermeerse koren zullen optreden bij de molen: om 13.00 uur De Paradijsvogels, om 14.15 uur het Zoetermeers Mannenkoor en om 15.30 uur Popkoor Just For Fun.

De Paradijsvogels is een gezellig Zoetermeers Zangkoor dat het Nederlandse lied uit de jaren 60/70 met veel plezier vertolkt.

Het Zoetermeers Mannenkoor (ZMK) is opgericht in 1981 en bestaat uit ruim 70 leden. Het koor ziet kans om met gewone, maar goed gemotiveerde Zoetermeerders, die plezier hebben in muziek maken en concerten te verzorgen van hoog niveau.

Popkoor Just for Fun (opgericht in 1992) is een enthousiast Zoetermeers popkoor en bestaat uit ongeveer 50 leden die van elk optreden proberen een feestje te maken.

Het publiek kan gratis van dit Korenfestival meegenieten, voor mensen die niet te lang kunnen staan is er een beperkt aantal stoelen beschikbaar.

De volgende activiteiten zijn gepland op 9 juli, 13 augustus en 10 september.

Foto M. Kievits

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-