Er staan weer verschillende concerten op het programma bij de Oude Kerk in de Dorpsstraat. Zaterdag 28 mei zal er een orgelconcert worden gegeven door Ronald de Jong op het Lohman-orgel, woensdag 1 juni is er een lunchpauzeconcert door Iddo van der Giessen (orgel) en Joram van Ketel (trombone).

Voorafgaand aan het orgelconcert van 28 mei wordt een korte toelichting op het programma gegeven. Op het programma staan werken van o.a. J.S Bach, C.Kee, J.Bennett, C.Franck en de Jong. Ronald de Jong is sinds 1991 als vaste organist verbonden aan de Oude Kerk. Zijn opleiding heeft hij genoten aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en het Instituut voor Kerkmuziek te Utrecht. Hij is als docent verbonden aan het CKC te Zoetermeer. Hij is actief als organist, dirigent,componist en beeldend kunstenaar.

Aanvang 15.00 uur. De kerkzaal is open vanaf 14:30 uur. Er is dan koffie en thee verkrijgbaar.

Toegangsprijzen (contant) bij de entree

t/m 17 jaar: gratis
18 t/m 64 jaar: € 10
65 jaar en ouder: € 7

 

Lunchpauzeconcert in Oude Kerk

iddo en joramWoensdag 1 juni zal het wekelijkse lunchpauzeconcerten in de Oude kerk worden gegeven door Iddo van der Giessen (orgel) en Joram van Ketel (trombone). Iddo van der Giessen (1995) is musicus en historicus. Hij is cantor-organist van de Goede Herderkerk in Rotterdam Schiebroek en vesperorganist in de Domkerk in Utrecht. In 2020 studeerde hij met een 9 af voor zijn Master of Music bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Kerkmuziek studeerde hij aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam, naast zijn universitaire studies in Den Haag en Leiden.
Joram van Ketel (1994) studeerde eveneens aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In juni 2021 rondde hij zijn studie af met een reeks opnames van de trombone als uitgelezen en veelzijdig kerkmuziekinstrument. In 2018 presenteerde hij met Iddo van der Giessen de cd ‘Wachet auf!’ met werken voor trombone en orgel van Jan Koetsier en Alexandre Guilmant.

Op het programma voor het concert in Zoetermeer staan werken van o.a. Bach, Gigout, Boerema en Holst.

Aanvang concert 12.45 uur. Het concert duurt ongeveer een half uur en toegang is gratis.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-