9B5DDEC5 02E7 427D BFA9 8C5F6C4BB832Stichting Eigen Wij gaat op het terrein waar de boerderij is gehuisvest een grote tuin aanleggen. De stichting wil een belevenis-, bijen- en moestuin aanleggen. Ook een speelgedeelte voor kinderen met en zonder beperking staat op de wensenlijst van de stichting.

Het buitenterrein van Eigen Wij dat samen met de boerderij vroeger het vrije tijdscentrum Voorweg vormde, is erg groot. Tot op vandaag werd er maar een klein gedeelte van gebruikt. Binnen de stichting ontstond een tuinteam van vrijwilligers, die de uitdaging aan durfden te gaan. Na enkele brainstormsessies op de zaterdagochtenden ontstond er een lijst met doelen. Met bovenaan als overkoepelend doel: een WIJ tuin die verbindt. Voor zowel mens, dier en insect met respect voor de natuur.

Vooral met de moestuinen heeft de stichting een project voor ogen, waarbij mensen die het hard nodig hebben producten uit de tuin krijgen. Een project waarbij producten in een maaltijd worden veranderd en gezamenlijk worden gegeten, is ook een optie. Dat de tuin een meerwaarde wordt voor Eigen Wij, de wijk en de stad is de grote passie achter het idee. Tineke van der Goot vrijwilliger in het tuinteam: ”Elke zaterdag zitten we met het tuinteam te brainstormen en komen er inspirerende ideeën naar boven. Zoals een kruidentuin waar iedereen met een schaar kruiden kan knippen of een theetuin waar passanten heerlijk kunnen zitten en uitrusten van een wandeling of fietstocht. Nu de handen nog om het te realiseren”.

Een Wij tuin creëren zonder budget is een uitdaging. Het tuinteam struint dan ook diverse sites af op zoek naar materiaal. Zo ontstaat er ook een duurzame tuin. De stichting is nog op zoek naar vrijwilligers met groene vingers die mee willen helpen aan het creëren van de tuin.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. wil je jezelf opgeven, dan kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-