Opnieuw jong baby geluk op kinderboerderij 'het Buitenbeest' in Meerzicht. Na de dwerg geitjes is nu ook afgelopen woensdagochtend is mevrouw Maaike Kerstjens- Knor  bevallen van haar vele biggetjes.

20220518 100553

Mevrouw Maaike Kerstjes- Knor had een mooie zonnige woensdagochtend uit gekozen om te bevallen. Om 6 uur 's morgens was alles nog rustig, maar om 7 uur waren de eerste biggetjes al geboren. Op de boerderij weten ze precies wanneer ze was uitgerekend en wanneer het varken koorts krijgt (in dit geval bevallingskoorts) weten ze dat ze gaat beginnen en zolang ze koorts heeft weten ze dat ze nog niet klaar is met de bevalling.

Een paar leuke weetjes;
- Maaike is een Pietrain, dat is het ras / soort varken 
- Ze is zelf geboren op 20-04-2018 en woont alweer een paar jaartjes op het Buiten Beest.
- Ze heeft 14 spenen, dus met zoveel biggetjes is het vaak dringen geblazen als ze allemaal te gelijk willen drinken. 

Er zijn nog meer jonge dieren op de boerderij deze lente, de dwerg geitjes hebben ook allemaal jonkies gekregen en Het Buitenbeest heeft een nieuw kalfje aangekocht.

Jaarlijkse konijnen keuring komt er weer aan

Vrijdag 03 juni kunt u van 19.00 uur tot 20.30 uur terecht voor de gezondheidscontrole van uw konijn bij de kinderboerderij 'het buitenbeest'
uw konijn word door een dierenarts na gekeken, nageltjes en eventuele tandjes worden geknipt en ze krijgen hun jaarlijkse vaccinatie.

 

Tekst en foto's Marja de Laaf

ozio_gallery_nano

-advertenties-

-goede doel-