20220521 31435
Vanuit de Dorpsstraat vertrokken zaterdagochtend 21 mei 200 oldtimers voor de toertocht van ruim 100 kilometer door het Groene Hart. Organisator Jacques Boonekamp gaf het startsein voor de vaak zeer opmerkelijke wagens en vertelde over iedere deelnemer wat bijzonderheden.


De eerste deelnemer reed in een okerkleurige Daf 46, een eerbetoon aan de onlangs overleden oud-deelnemer Jan de Wilde. De Wilde reed al vanaf de eerste editie van de Oldtimerdag mee met de toertocht, dit maal werd de auto gereden door zijn zoons.

 20220521 31432  20220521 31463


De 20e editie van de Oldtimerdag in en rond de historische Dorpsstraat in Zoetermeer stond dit jaar in het teken van ‘Rood-Wit-Blauw’. De deelnemers van de toertocht zullen rond het middaguur weer terugkeren van de tocht, waarna de bijzondere klassiekers in en rond de Dorpsstraat te bewonderen zijn voor publiek.
Op het themaplein aan de Pilatusdam staan verschillende brandweerauto’s, politieauto’s en ambulances opgesteld, en kunnen kinderen genieten van de kindertrein, een springkussen en kunnen ze zich laten schminken. Op het plein bij de Zoetelaar staat een klassieke tractor en verschillende klassieke motoren uit de jaren ’30 en ’40. Ook op het Nicolaasplein is muziek en zijn activiteiten voor kinderen.

Foto's: Rita Soutendijk, Rianne Veeninga en Theo van Houdt

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

ozio_gallery_nano

-advertenties-

-goede doel-