brandweerauto 6Een leegstaande boerderij aan de Voorweg is volledig uitgebrand. De brandweer kreeg rond 21 uur donderdagavond melding van de brand. Volledig uitbranden van het bouwvallige pand kon niet worden voorkomen.

De brandweer heeft extra personeel en voertuigen laten komen omdat er weinig bluswater in de omgeving is. Alle bluswerkzaamheden werden van buitenaf uitgevoerd omdat het vanwege de bouwvallige staat van het pand te gevaarlijk was het gebouw te betreden. Rond half twaalf was de brand onder controle, maar de brandweer waarschuwde omwonenden dat bij de bluswerkzaamheden nog veel rook vrij kon komen. Deze rook trok in de richting van de Amerikaweg.
De uitslaande brand was in de wijde omgeving te zien en zorgde voor veel ongeruste telefoontjes van omwonenden naar de meldkamer. Omwonenden werd geadviseerd om ramen en deuren te sluiten vanwege de sterke rookontwikkeling.
Na het blussen van de brand wordt het terrein met hekwerk afgezet zodat niemand meer bij het pand kan komen totdat de gemeente een beslissing neemt. Het pand is afgekeurd in verband met instortingsgevaar.

Bij het blussen van de brand heeft de brandweer een nest jonge vogels kunnen redden van het dak van de boerderij. De jonge vogels die gered zijn door de brandweer zijn overgedragen aan het personeel van de dierenambulance.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-