20220518 31278Vrijwilliger Pon de Ruiter werd woensdagochtend 18 mei in het zonnetje gezet op Buurttuin de Zoete Aarde in de Leyens. Wethouder Jakobien Groeneveld overhandigde aan hem een beeldje dat verbinding symboliseert, van kunstenaar Corry Ammerlaan- van Niekerk.

Pon is een zeer gewaardeerd vrijwilliger, die zich al vanaf de start van de Buurttuin inzet voor de tuin. Hij houdt van groen, vandaar dat hij ook wel ‘plant-aardig’ wordt genoemd, maar helpt net zo makkelijk mee bij het organiseren en koken van de buurtmaaltijd. Pon is actief geweest in het bestuur van de buurttuin, maar noemt zichzelf meer een ‘doener dan een bestuurder’ en gaf onlangs zijn bestuursfunctie terug. Actief in de tuin blijft hij in ieder geval wel.

 20220518 31269  20220518 31272


Wethouder Groeneveld: “Pon verricht veel werk in deze prachtige Buurttuin, ook mijn buurttuin, want ik woon dichtbij en kom hier graag. Maar daarnaast is hij ook heel actief in het opruimen van zwerfafval en maakt onze stad weer een klein stukje mooier en schoner! Namens het hele college bied ik hem dan ook graag dit mooie beeldje van verbinding aan!”

Vrijwilliger Sacha van Vlaardingen van Wijktuin de Zoete Aarde verraste Pon ook nog met een prachtige tekening. De tekening geeft een treffend beeld van Pon, geconcentreerd aan het werk in de natuur.

 20220518 31284  D91A4F86

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-