20220519 31342

Wethouder Van Driel (rechts) opent samen met de eerste klant de winkel

De Omkeer, een samenwerkingsverband van vier organisaties, opende donderdagochtend 19 mei de deuren in hun nieuwe pand aan de Edisonstraat. Kringloopwarenhuis Het Goed, werkplaatsen van Stichting EcoWare, Werkbedrijf De Binnenbaan en het nieuwe hoofdkantoor van Teamwerk gaan hier samenwerken.

Het meest in het oog springt Kringloopwarenhuis Het Goed, hiervoor stonden ook al bij de opening tientallen mensen te wachten op naar binnen te mogen. Lekker snuffelen tussen vele rekken met tweedehands spulletjes, serviesgoed, kleding, maar ook sportartikelen en meubels. De hele ochtend bleef het druk in het warenhuis en bij de kassa’s.

Maar de Omkeer is meer dan alleen een kringloopwarenhuis, het unieke hieraan is juist de samenwerking met Ecoware, de Binnenbaan en Teamwerk. Het merendeel van de medewerkers wordt passend werk geboden, waardoor ze de kans krijgen werkervaring op te doen en door te stromen naar een reguliere baan.

De verschillende partijen hebben de ambitie om hergebruik van spullen te bevorderen en hiermee de hoeveelheid restafval te verminderen. Bovendien worden werkplekken geboden aan cliënten van dagbesteding en 10-20 leerwerkplekken voor werkzoekenden. Hiermee is De Omkeer van grote waarde voor alle inwoners van Zoetermeer. Wethouder van Driel: “Ik ben heel trots dat ik namens het college van Zoetermeer De Omkeer mag openen. De Omkeer draagt bij aan de lokale sociale werkgelegenheid. Binnen deze constructie kunnen mensen, die al even aan de kant staan, in staat worden gesteld om mee te doen en mee te tellen in de maatschappij. Ze leren hier een werkritme op te bouwen en ze werken aan het verbeteren van andere competenties die ze in kunnen zetten op de arbeidsmarkt.”

 20220519 31348  20220519 31350


Samenwerkingsverband De Omkeer

Het Goed is een landelijke kringlooporganisatie met 31 vestigingen in Nederland. Willem van Rijn, algemeen directeur van Het Goed: “Ons uitgangspunt is: langer met je spullen doen! Dit pand heeft 10 jaar leeg gestaan en wij zorgen nu samen weer voor een mooie invulling.”

Stichting EcoWare is een bekende naam in Zoetermeer. EcoWare legt zich al 17 jaar toe op het geschikt maken van ICT, fietsen en aanverwanten, met het doel deze te verspreiden onder de verschillende doelgroepen in de maatschappij. Zo wordt hun zelfredzaamheid vergroot en hun welzijn verbeterd. Directeur Freddie Krullaars: ‘Door ons ook in dit pand te vestigen en de samenwerking aan te gaan hebben we nog meer ruimte om leer- en werkplekken aan te bieden. Met daarnaast nieuwe dienstverlening en producten kunnen we onze sociale impact op de maatschappij verder vergroten’.

"Het hoofdkantoor van Teamwerk verhuist van Rijswijk naar het pand in Zoetermeer. Teamwerk biedt dagbesteding en individuele begeleiding aan mensen met een beperking. "De werkplekken bij Het Goed en EcoWare zijn geweldig voor onze doelgroep" aldus Edwin Eijsackers, commercieel directeur bij Teamwerk. Daarnaast is Teamwerk Participatiediensten een re-integratiebedrijf dat voor vele gemeenten en het UWV mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bemiddelt.

De Binnenbaan biedt aan kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt een veilige werkplek waar zij zich onder begeleiding en in eigen tempo kunnen ontwikkelen. De kandidaten worden op verschillende afdelingen geplaatst, waarbij rekening wordt gehouden met hun mogelijkheden en hun talenten. De werkplekken kunnen dienen als opstap naar betaald werk of als vaste werkplek.

 20220519 31352  20220519 31357
Serviesafdeling van Het Goed Fietsenwerkplaats Ecoware


Openingstijden

Iedereen is van harte welkom om een bezoek te brengen aan het kringloopwarenhuis om op zoek te gaan naar unieke en bijzondere spullen, om te shoppen en ook elkaar te ontmoeten in de gezellige koffiehoek Goed van Smaak.
Bezoekers kunnen ook spullen die een tweede kans verdienen inleveren.

De winkel is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 uur – 18.00 uur. Inname van goederen kan van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur – 17.00 en op zaterdag van 9.00 uur tot 16.30 uur.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-