The_Sprinter_Singers_Ies_en_Margareth_Roos_mei_2022Het is alweer 2,5 jaar geleden dat gemengd koor The Sprinter Singers hun laatste fysieke concert gaf. De hoogste tijd dus voor een echt optreden waarbij iedereen welkom is. Zaterdag 21 mei zijn The Sprinter Singers te zien én te horen met een prachtig ‘Concert for Family & Friends’ in de Oude Kerk.


Dirigent Ies Roos en voorzitter Margareth Roos kunnen niet wachten om weer live voor publiek te mogen zingen. “Het was de afgelopen periode echt een uitdaging om ons koor bij elkaar te houden vertelt Margareth. “Fysiek bij elkaar komen om te oefenen was niet mogelijk, en er waren ook geen optredens waar we naartoe konden werken.” Ies, die sinds 2012 de vaste dirigent van het koor is vult aan: “We hebben zoveel mogelijk online geoefend en als het weer het toeliet zelfs in de openlucht. Dat was een goed alternatief, maar is toch anders als dat je samen in een ruimte zingt.”

Ies en Margareth zijn dan ook maar wat blij dat het eerste optreden op bekende grond is. “Ons koor bestaat al sinds 1978 en is bekend bij veel Zoetermeerders”, vertelt Ies. “Hoe leuk is het dan als je op kunt treden op een iconische plek als de Oude Kerk in de historische Dorpsstraat van Zoetermeer. De akoestiek van zo’n grote kerk is prachtig en leent zich prima voor een koorconcert als die van The Sprinter Singers. We kijken er dan ook enorm naar uit om daar op te mogen treden voor publiek.”


The Sprinter Singers is een gemengd koor met iets meer dan 40 leden. “Wij zingen vier- en soms zelfs zes stemmig”, vertelt Margareth die zelf meezingt. “Ons repertoire bestaat uit Engelstalige gospels, maar we zingen ook modernere nummers van Adele, Cindy Lauper en Coldplay. Daarom is het optreden geschikt voor alle leeftijden. Het bijzondere aan ons koor is dat we tijdens optredens altijd zonder bladmuziek zingen. Zo hebben we meer bewegingsvrijheid en dat zingt gewoon veel prettiger.”


Het optreden zal plaatsvinden op zaterdag 21 mei en start om 20.00 uur. Kaartjes á € 10,- per persoon zijn te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door te bellen met 0624576611. Het is ook mogelijk om een kaartje op de avond zelf aan de deur te kopen. Het koor wordt muzikaal ondersteunt door pianist Emile Chappin. Zou u zelf ook graag in een koor willen zingen of denkt u na het optreden; dat is iets voor mij? Neem dan vrijblijvend contact op. The Sprinter Singers heeft altijd plek voor nieuwe enthousiaste leden.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-