Stichting Iedereen een Maaltijd (kortweg SIEM) moet weg uit het Woonhart. Na coronatijd en onvoldoende vrijwilligers om de lunchroom open te houden, wordt het huurcontract niet meer verlengd. Juist nu betaalbare maaltijden zo belangrijk zijn.

20170224 98316"Ik ben op, heb zo lang gestreden om SIEM overeind te houden. Door eerst de corona en nu het niet meer kunnen vinden van voldoende vrijwilligers om de lunchroom open te houden heb ik gedacht om helemaal te stoppen. Maar toen kreeg ik ontzettend veel reacties uit mijn omgeving", zegt Brenda Hartgring.

Stoppen heeft direct gevolgen voor de vele mensen die bij SIEM een maaltijd krijgen. 'Waar moeten deze mensen dan naartoe', vroegen Brenda en het bestuur van de stichting zich af. In de lunchroom kan iedereen terecht voor koffie of een lunch, maar daar worden ook de maaltijden klaar gemaakt voor mensen die het financieel moeilijk hebben. Door een teruggang van de inkomsten door corona en noodgedwongen sluiting door gebrek aan vrijwilligers, is de stichting financieel minder sterk. Het betalen van de huur werd een steeds grotere last.

Het huurcontract in het Woonhart wordt niet meer verlengd, volgens Brenda vindt de verhuurder SIEM niet passen in het beeld van het Woonhart en wil er graag een commerciƫle uitbater hebben. In overleg is de huur nu opgezegd en moet de stichting er per 1 november uit.


Kans op een doorstart

Maar er is een kans dat de stichting een doorstart kan maken, de gesprekken daarover zijn in volle gang. Brenda heeft besloten door te gaan als er een andere locatie gevonden kan worden. Maar daar is wel geld voor nodig. Om dit mogelijk te maken, hoopt SIEM dat iemand hen helpt een veiling te organiseren. "Wij hebben prachtige schilderijen staan die we kunnen veilen en goede wijn. Maar ook heeft ROEM brouwerij een aantal bierpakketten toegezegd. Dat is geweldig, ik voel mij gesteund om door te gaan", zegt Brenda.

Maar ook hopen zij dat meer bedrijven iets willen doneren voor de veiling. Natuurlijk zijn goederen van particulieren meer dan welkom om de veiling tot een succes te maken. De hoop is dat deze veiling in juni kan plaatsvinden.

Wil jij helpen? Neem dan contact op met SIEM via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 079-7370129

 

   Brenda Hartgring is de grote kracht achter SIEM. Zij begon in haar eigen keuken maaltijden te maken voor mensen in de armoede. Steeds meer mensen klopten bij haar aan voor een maaltijd. Sommige mensen kochten een maaltijd voor zichzelf en een tweede voor iemand die te weinig geld heeft om een maaltijd te kopen. In februari 2017 opende Brenda haar lunchroom in het Woonhart (zie film).

  

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-