IMG_9415_Meervaarder_2_002Nadat het 2 jaar door corona niet mogelijk was, organiseert Stichting Rondvaart Zoetermeer in samenwerking met Netwerk Zoetermeer op dinsdag 3 mei 2022 weer een tweetal Bevrijdingsvaarten die in het teken staan van de bevrijding van ons land.

Tijdens deze vaarten, die vertrekken vanaf boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude en ongeveer één uur zullen duren, worden de passagiers door acteur/verteller Laurens de Groot meegenomen op de laatste vlucht van het vliegtuig de Jolly Duck op 22 februari 1945. Hij vertelt het verhaal van deze vlucht beginnend op de vliegbasis in Noord-Engeland tot op het moment van de noodlanding in de Geerpolder bij Zoeterwoude en vervolgt dan met het wel en wee van de bemanning van het vliegtuig. Met name de lotgevallen van de 24-jarige boordschutter John McCormick, die zich naderhand aansloot bij het verzet in Zoetermeer, komen hierbij uitgebreid aan de orde.

Tussen de beide vaarten in, wordt vanaf boerderij ’t Geertje met de passagiers van beide vaarten een korte wandeling gemaakt naar de plek waar het vliegtuig is neergekomen. Op deze plek is een klein herdenkingsmonument ingericht waarbij even stil wordt gestaan bij de gebeurtenissen in 1945, die mede hebben bijgedragen aan onze bevrijding. Tijdens deze korte bijeenkomst zal een onderdeel van het vliegtuig worden getoond dat bij latere opgravingen in de polder weer boven de grond is gekomen en wordt een bloemstukje gelegd ter nagedachtenis aan de bemanning van het vliegtuig.

De vertrektijden zijn dinsdag 3 mei 2022 om 13.00 en 15.00 uur. Kaarten à € 8,-- (volw) en € 3,20 (kind tot 13 jr) voor deze vaarten kunnen worden besteld via de website www.rondvaartzoetermeer.nl  maar wees er snel bij want vol = vol.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-