20190427 7062Koningsdag 2022 start weer als vanouds met de aubade en het hijsen van de vlag op het Stadhuisplein. De afgelopen twee jaar was het niet mogelijk om Koningsdag te vieren, maar dit jaar kunnen we weer volop genieten van dit geweldige feest met vrijmarkt, Koningsontbijt en heel veel activiteiten.

De Zoetermeerse Oranjestichting Zo Oranje zet zich elk jaar in om met vele vrijwilligers een prachtige Koningsdag te organiseren met een volledig programma. De vrijmarkt start al vanaf 8 uur voor de vroege vogels, maar de echte opening van Koningsdag is natuurlijk de Aubade op het Stadhuisplein. Burgemeester Michel Bezuijen opende Koningsdag vorig jaar nog digitaal met een film, maar mag dit jaar op het Stadhuisplein Koningsdag openen en de vlag hijsen.

Het organiseren van alle activiteiten voor Koningsdag was voor de organisatie een hele klus, omdat pas half februari duidelijk werd wat er allemaal mogelijk zou zijn. Kort daarvoor werd nog rekening gehouden met aangepaste activiteiten, maar Koningsdag 2022 hoeft geen rekening te houden met aanpassingen. Marijke du Burck, voorzitter Zo-Oranje: "We moesten nu in 6 weken alles organiseren waar we normaal gesproken wel een half jaar of langer mee bezig zijn! Gelukkig zijn er geen maatregelen meer en kan alles nu doorgaan. We rekenen erop dat het weer een geweldig feest wordt en hopen op heel mooi zonnig oranje weer!"

Een speciale uitnodiging om de festiviteiten te bezoeken doet de Oranjestichting dit jaar uitgaan naar de Oekraïense vluchtelingen in Zoetermeer, voorafgegaan door een korte uitleg van de nationale feestdag.

Stadshart

kon-dag-stadshartOp woensdag 27 april, Koningsdag 2022, bruist heel Zoetermeer van de activiteiten!

De winkels in Stadshart Zoetermeer zijn open van 10:00-17:00 uur en door het hele Stadshart heen geniet u van muzikaal entertainment zoals de Mini Mixie Band, de Fietsende DJ of de Swingende kok.

Geniet tijdens het shoppen van allerlei activiteiten, zoals live optredens, de Mobiele Poffertjeskraam, de LOL kar en natuurlijk de Kindertrein die de hele dag door het Stadshart zal rijden. U kunt ook meedoen aan de Swingende Drum Workout of een Circusworkshop.

Marktplein/ Stadhuisplein

20180427 125832Op het Stadhuisplein wordt 's ochtends om 09.15 uur Koningsdag ingeluid met de Aubade door het Oranjekoor. Hierna opent burgemeester Aptroot Koningsdag officieel en wordt de vlag gehesen door de scoutingverenigingen. Van 9 tot 10 kunnen alle gasten op het Stadhuisplein genieten van het Koningsontbijt van Lionsclub Soetermare. Tickets voor het Koningsontbijt (€10,- per persoon) zijn te bestellen via: soetermare.nl/product/koningsontbijt-2022 

 

Op het Marktplein kunt u dan al de eerste kraampjes van de vrijmarkt vinden, met de leukste koopjes! Meer informatie: zo-oranje.nl

Vrijmarkt

Marktplein, Dobbepad, Marseillepad, Park Palenstein, Leidse Wallen en Westelijke Dorpsstraat

8.00-17.00u

Aubade

Liedjes Oranjekoor
Muziek Kunst en Vriendschap

Stadhuisplein

9.15u

Koningsontbijt

Stadhuisplein

9.00-11.00u

  20180427 125926

 

Dobbe-eiland

Het Dobbe-eiland is dé locatie voor kinderen van 8 tot 13 jaar om te spelen en te ontdekken!

Nieuw is de sweeper dit jaar. De sweeper is een spannende attractie, die voor competitie en actie zorgt. Hoe goed is jouw reactievermogen? Iedere ronde kunnen 8 deelnemers plaatsnemen op een stip en gaan de strijd met elkaar aan. Bukken en springen, maar kijk uit… de sweeper kan van allebei de kanten komen. En ook de snelheid wordt steeds hoger! Degene die als laatste overblijft is de winnaar en heeft daarmee eeuwige roem vergaard.

Haal bij de scoutingtent een strippenkaart en ga aan de slag. Natuurlijk kan je schminken en op het luchtkussen, maar probeer ook de vele andere uitdagende activiteiten. Wat dacht je van meevaren op de plas met de reddingsbrigade. 

Natuurlijk is er ook weer elk uur het optreden bij de levende poppenkast. Op de Dobbeplas geeft de reddingsbrigade diverse demonstraties en kun je meezeilen met ZWV Noord Aa.

In plaats van de ballonnenwedstrijd zal er een Bellenblaasworkshop worden gehouden.

Kinderactiviteiten 8-13 jr Dobbe eiland 11.00-16.30u

· Levende poppenkast (NME)

· Meezeilen met ZWV Noord Aa

· Kinderspelen (scouting)

- Reddingsbrigade diverse demonstraties

   
Bellenblaasworkshop Dobbe eiland

 

 

 

20180427 126058 20170427 Koningsdag Zoetermeer GVW 3819

 

Nicolaasplein

Het Nicolaasplein is de plek voor de jongere kinderen. Hier komt veel vertier en activiteiten voor de kleinste Koningsdag vierders,tot ongeveer 10 jaar.

Peuter en kleuteractiviteiten Kern Kinderopvang
Schminken, grote puzzels maken en knutselen, spelletjes e.d.
Nicolaasplein   10.00 – 16.00 uur

Verkleed op de foto als prins of prinses

Nicolaasplein 11.00 – 14.00 uur
Theaterpodium met gehele dag voorstellingen,
buikspreker, poppenkast, ballonnenshow van Clown Zassie
 Podium Nicolaasplein 13.00 – 14.00 uur   
Treintje voor kinderen tot 10 jaar  Nicolaasplein  10.00 – 16.00 u
     

 

Dorpsstraat

Ook in de Dorpsstraat kunt u rondsnuffelen op de Oranjemarkt en vrijmarkt. De Lachspiegels staan de hele dag in de straat voor verrassende selfies en schaterlachen!

Kunstgarage Franx opent haar deuren en exposeert het werk van Zoetermeerse kunstenaars en natuurlijk is er ijs en muziek.

Vrijmarkt

Westelijk deel Dorpsstraat

8.00-17.00u

Oranjemarkt Dorpsstraat 9.00 - 17.00 uur
Lachspiegels Westelijke Dorpsstraat 11.00 - 16.00 uur
Expositie Kunstgarage Franx  

 

koningsdag dorp 20160427 81046

 

Park Palenstein en CKC

In Park Palenstein vieren de jongeren Koningsdag! 

Een stukje van het Park is gereserveerd voor de Vrijmarkt, maar er staan ook leuke activiteiten voor jongeren zoals een Kop van Jut en een Boksbal. Van beide attracties zal de opbrengst voor Oekraïne zijn.

 

-advertenties-

-goede doel-