2022 04 21 Franx Eelke van Willingen 31Bij Kunstgarage Franx is werk van Eelke van Willegen te bekijken. De werken van Van Willegen lijken vrij eenvoudig qua vorm, maar bij nadere beschouwing zijn ze complex en weloverwogen.

Eelke is een verwoed windsurfer en zoals hij zich, eenmaal op de surfplank, laat leiden door de golven en deze ‘leest’, zo werkt hij ook. Hij verzamelt het basismateriaal – metalen buizen – en gaat meteen beginnen. “Er is in het begin wel een bepaald idee over hoe het werk er gaat uitzien, maar tijdens het maakproces gaat het meestal een andere kant op”, zo vertelt Van Willegen. “Als ik aan het surfen ben, lees ik de golven en reageer daarop. Waar ik uitkom, weet ik niet. Zo gaat het bij het maken van mijn kunst ook. Ik stel steeds mijn vormen bij totdat ik klaar ben.”

Eenmaal af zijn de werken vanuit meerdere invalshoeken te bekijken. Eelke: “Ik maak ook werk in opdracht en zeg altijd tegen de koper dat het werk op verschillende manieren kan worden neergezet. Je kunt er omheen lopen. Zo uit het zich op verschillende manieren en vertelt het zelf zijn verhaal. Het is nooit af.”

Eelke van Willegen is in 1974 in Schiedam geboren. Hij rondde in 1998 de Willem de Kooning Academie in Rotterdam af. Behalve dat hij als kunstenaar werkzaam is, geeft hij nog tweeënhalve dag op school les in metaal- en houtbewerking en handvaardigheid.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-