20190504 160418Naast het uitgebreide avondprogramma en het kidsprogramma, is er ook overdag veel te beleven in de stad tijdens het Bevrijdingsfestival Zoetermeer. Zo is er een kinderspeurtocht door de Dorpsstraat, is er een speciale mini-expo in het  Videogame Museum en zijn er op 3 mei ook weer Bevrijdingsvaarten.

In de voorbereiding op Bevrijdingsdag kun je op dinsdag 3 mei, na 2 jaar afwezigheid, weer mee met één van de twee Herdenkingsvaarten. Deze vaarten worden georganiseerd door Stichting Rondvaart, samen met de organisator van het Bevrijdingsfestival Netwerk Zoetermeer. De vaarten vertrekken vanaf boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude en duren ongeveer een uur. Onderweg vertelt acteur/verteller Laurens de Groot over de Amerikaanse John McCormick die zich na een noodlanding in de Geerpolder zich aansloot bij het verzet in Zoetermeer. Kaarten à €8,- zijn te bestellen via www.rondvaartzoetermeer.nl.

Op 5 mei kunnen kinderen tussen 10.00 en 14.00 uur meedoen met een leuke speurtocht door de Dorpsstraat. Tijdens deze speurtocht leer je spelenderwijs meer over de bevrijding van Zoetermeer. Zo zie je net wat meer en kun je je verdiepen in de geschiedenis. Als je mee wil doen, kun je je om 10.00 uur melden bij Dorpsstraat 163. Je hoeft je niet van tevoren in te schrijven.

Nationale videogame museum

Voor een extra interactieve ervaring kun je op Bevrijdingsdag tussen 10.00 en 18.00 uur terecht bij het Nationale Videogame Museum. Speciaal voor Bevrijdingsdag worden er in een gratis mini-expo vijf spellen extra uitgelicht die allemaal een bijzonder element raken van wat we op 5 mei vieren. Zo kun je spellen over de oorlog spelen, spellen die een compleet andere ervaring geven en nadruk leggen op verschillende aspecten. Ook kun je spellen spelen die gaan over vrijheid in het algemeen, in een heel andere wereld of over het zijn wie je bent. Kortom, superleuk om eens op een andere manier met het thema vrijheid bezig te zijn.

Behalve deze programmaonderdelen valt er nog veel meer te beleven in de stad tijdens het Bevrijdingsfestival Zoetermeer. Zo is er een feest voor de kleinsten in het Stadstheater, kun je op het Nicolaasplein dansen op muziek van Die Verrückte Stunde en is er in Poppodium Boerderij een exclusief concert van Froukje. Het volledige programma kun je terugvinden op www.bevrijdingsfestivalzoetermeer.nl. Op het Marseillepad wordt een plek georganiseerd om je fiets te stallen, zodat je overal makkelijk naar toe kan.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-