Presentatie OekraineDe Oranjestichting, Zo Oranje, organiseert op Koningsdag weer een groot festijn, maar wil zeker niet voorbij gaan aan de verschrikkingen die deze dagen plaatsvinden in Oekraïne. Zo Oranje zocht de vluchtelingen op om hen te vertellen over Koningsdag en wat dit feest voor Nederland betekent.

Voor de vluchtelingen die momenteel in Zoetermeer verblijven zal het wellicht wat vreemd overkomen dat Nederland feest viert op het moment dat er in hun land een oorlog woedt. Daarom heeft het bestuur van de Oranjestichting besloten de vluchtelingen die momenteel bijeenkomen in De Pelgrimskerk op te zoeken om hen te vertellen wat Koningsdag en Bevrijdingsdag betekent voor Nederland.

De Oekraïense vluchtelingen en met name hun kinderen werden natuurlijk ook uitgenodigd tot het bijwonen van de festiviteiten. Misschien een moment om de ellende heel even te vergeten.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-