MeisjesvoetbalNa twee jaar uitstel vond op 13 april het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi weer plaats. Dit jaar werd er door de meiden van groep 5 en 6 gespeeld op het terrein van FC Zoetermeer. De Da Vinci meiden van groep 5/6 zijn winnaar geworden van het schoolvoetbaltoernooi 2022.

Het team van Da Vinci stond enthousiast klaar en trapte het toernooi af in poule A, een wedstrijd die met 10-0 gewonnen werd. Na de vierde gewonnen wedstrijd stond het Da Vinci meiden team ongeslagen bovenaan de poule met een doelsaldo van 22 goals voor en slechts 1 tegengoal.

Tijdens de halve finale tegen de nummer 2 uit poule B, Het Noorderlicht, werd er over en weer hard geknokt voor de punten. Da Vinci had wéér de overhand qua balbezit deze wedstrijd, er waren mooie kansen maar ook evenzo mooie reddingen van de keeper van Het Noorderlicht. De spitsen van Da Vinci wisten door goed samenspel 4x te scoren. Na een mooie kans van Het Noorderlicht die door de keeper van Da Vinci onderschept werd, is het Het Noorderlicht niet meer gelukt te scoren. De halve finalewedstrijd werd afgesloten met een 4-0 eindscore.

In de finalewedstrijd tegen de Tjalk moest nog een laatste keer geknokt worden voor de overwinning. De verdedigers van Da Vinci pakten keer na keer de bal af en daar waar de Tjalk toch voorbij de verdedigende linie kwam, hield de keeper van Da Vinci de bal uit het doel. De meiden van beide teams waren uitgeput na zes intensieve wedstrijden op 1 dag, maar het lukte Da Vinci toch om nog twee keer te scoren. De finale is afgesloten met een mooie eindstand van 2-0.

De meiden van team Da Vinci gingen na een leuke prijsuitreiking, waarbij ze een grote beker ontvingen, vanuit Zoetermeer Sport moe en voldaan naar huis. Ze kijken nu al uit naar de regiofinale op 18 mei bij Forum Sport te Voorburg.

Foto: de meiden van het Da Vinci: Yasmina, Fenna, Fenna, Isabella, Reign, Dunya, Fien, Quinn, Senna en Lone.

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-