images copy copyLekker in je vel zitten kan je een ontzettende energie boost geven. Goed voor jezelf zorgen  kan daar een enorm verschil in maken. In onze maandelijkse column ‘Lekker in je vel’ geeft Els orthomoleculair huidtherapeut je tips. Deze maand: Lekker in je vel.

Mijn column heet ‘Lekker in je vel’. Heel belangrijk, maar hoe zorg je dat je lekker in je vel zit? Hier wil ik graag op in gaan en zal je de belangrijkste adviezen mee geven met als afsluiting een tip voor een superleuk event wat binnenkort plaatsvindt. Wat is belangrijk om ‘Lekker in je vel’ te zitten?


Gezond eten

Gezonde voeding bestaat uit lekker veel groente en fruit op het menu. Je wilt dagelijks 300 tot 500 gram groente en 200 tot 400 gram fruit eten. Dit betekent dat je bij twee maaltijden van de dag groente gaat toevoegen om aan de juiste hoeveelheid te komen. Maak van de bereiding van je voeding er elke dag een feestje van. Ik hoor vaak ‘Te weinig tijd ‘ of ‘Weinig zin of inspiratie om te koken’. Zet deze gedachten positief om zodat je wel tijd gaat ervaren om iets lekkers en gezonds te maken voor jezelf. Je zult merken dat je juist een ontspanningsmomentje van het koken kan maken. Zo heb je dubbel winst; Gezonde voeding en Ontspanning voor jezelf.

Op tijd naar bed

Slapen is megabelangrijk. Gedurende de nacht verwerk je prikkels van de dag en herstelt je lichaam. Je huid en je spijsvertering is aan het ontgiften. Hierdoor sta je de volgende dag weer fris en fruitig op. Hiervoor heeft je lichaam wel tijd nodig. Zorg dat je de avond rustig afsluit zonder zware activiteiten, beeldschermen en telefoonschermen. Dit zou je nachtrust kunnen verstoren. Hou gemiddeld 7 a 8 uur slaap aan per nacht.

Ontspanningsmomentjes voor jezelf inplannen

Het leven is druk, leuk maar druk. Hierdoor zijn we maar bezig en dat is prima als er genoeg ontspanning tussendoor is. Neem jij genoeg pauze op een dag? Is het antwoord ‘ Nee’, dan heb je zeker winst te behalen. Hoe kan je meer pauze nemen gedurende de dag?

-   Ga lekker wandelen
-   Drink rustig zonder afleiding een kop thee
-   Lees een artikel in een tijdschrift
-   Luister een podcast
-   Ga naar een Yoga les, Yoga Jij Natuurlijk geeft yoga lessen in de buitenlucht. Dubbel winst, een ontspanningsmoment met extra frisse lucht.
-   Ga gewoon eens zitten en doe helemaal niets 

Je huid verzorgen

Je huid is de laatste die zijn vitamines en mineralen krijgt vanuit je voeding. Eet hierom ook lekker veel groente en fruit. Maar wees lief voor je huid door het te verzorgen met natuurlijke huidverzorgingsproducten. Natuurlijke huidverzorgingsproducten hebben het vermogen om de huid te kalmeren, voeden, herstellen en verbeteren. Sommige ingrediënten die er in huidproducten worden verwerkt beschadigen de huidbarrière denk aan harde alcoholen. Neem ook elke week de tijd om je huid extra aandacht te geven door een voedend masker aan te brengen.

Sporten

Bewegen is belangrijk voor je lichaam en geest. Je immuunsysteem wordt op een positieve manier geprikkeld. Door krachttraining verhoog je jouw verbranding waardoor je minder snel aankomt. Je geest krijgt positieve energie door de beweging. Het is een moment voor jezelf waardoor je jouw happy hormonen blij maakt. Beweeg elke dag door middel van wandelen en fietsen. Ga ernaast een sport uitoefenen om je spieren optimaal sterk te houden, denk aan een bootcamptraining.

Tip :  Retreat ‘Boost your Glow

Nu heb ik een leuke tip om in 1 middag aan al deze adviezen te werken. Kom naar de Retreat ‘Boost your Glow’.  Samen met Natalie Foto Els copy copy copyvan Bodystrong en Dominique van Yogajijnatuurlijk organiseer ik deze Retreat. Een middag vol sporten, yoga en alles over je huidverzorging.  Meer informatie te vinden https://www.bodystrong.nl/2022/03/15/retreat-middag-voor-vrouwen-14-mei/

Ik wens je veel plezier met alle tips en wij zien je graag bij onze Retreat ‘Boost your Glow’.

Stralende groet, Els
Huidstudio Bloos

-advertenties-

-goede doel-