Schermafbeelding 2022 04 12 om 10.05.29 copySweetlake Festival heeft naast de line-up ook de nieuwe locatie van het festival bekend gemaakt. Zaterdag 27 augustus wordt de Markt omgetoverd tot een waar muziekspektakel. Met het podium richting het Stadshart, een vip-dek, bar en foodtrucks wil de organisator een spectaculair festival voor de jongeren neerzetten.

Na het moeten uitstellen van het festival vorig jaar is de organisator RUR-events druk met de voorbereidingen van het festival met als doelgroep de jongeren in de stad. Naast  artiesten als Broederliefde, Afrobros, WEF en Freddy Moreira treden ook Jermain Mason, Gizzy en vele anderen op. “Als organisatie vinden we het geweldig dat o.a. MC Chaos, Wef en Jermain Mason uit Zoetermeer komen. Het laat niet alleen de binding met de stad zien, maar het is ook een visitekaartje naar buiten toe: Kijk eens wat er allemaal uit onze stad komt”, legt Ruud Rienties van RUR-events uit.


Foodtrucks

Het festival krijgt een groot podium op de Markt met de achterzijde gericht naar de Dobbe. Tegenover het podium komt een vip-dek voor o.a. genodigden, sponsors, maar er komen ook vip kaarten in de verkoop. Onder het Vip-dek komt een grote bar. Alcohol wordt alleen geschonken voor 18+, daarvoor moet je een speciaal bandje halen. Aan weerszijden van de markt is er ruimte voor foodtrucks die samen een uitgebreid aanbod neer gaan zetten.

Jongeren van 16 t/m 25 willen heel graag feesten in Zoetermeer, maar voor deze doelgroep is er weinig of geen aanbod. Dit terwijl er onder de jongeren binnen Zoetermeer een grote behoefte is aan een festival in hun eigen stad. Vanuit dit oogpunt heeft RUR-events besloten om speciaal voor deze doelgroep het Sweetlake Festival te organiseren.“Uiteraard is iedereen die van een feestje houdt of fan is van de optredende artiesten welkom”, laat RUR-events weten.

Om dit nog een extra te benadrukken stelt de organisatie een podiumplek ter beschikking voor jong talent, die het festival mag openen. Jongeren die denken op het festival te passen kunnen een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. jong talent.

 

De Markt

De gemeente heeft meegedacht met de organisatie en toestemming gegeven om  het festival op de Markt te houden. Door de centrale ligging is het festival goed bereikbaar voor de doelgroep. De 2021 editie zou oorspronkelijk plaatsvinden bij het Noord-Aa. Ruud Rienties: "Vorig jaar zagen we het Noord-Aa helemaal voor ons als festivallocatie. Bij de voorbereidingen voor dit jaar beseften wij dat de locatie prachtig is, maar met het OV onbereikbaar. Bij de Markt stopt de RandstadRail, trein en de bus in de buurt en kun je makkelijk je fiets kwijt.”

Inmiddels zijn de earlybird tickets al uitverkocht. De tickets die nog verkrijgbaar zijn beginnen bij 20,-. Alle informatie en kaarten voor vind je op: https://www.sweetlakefestival.nl

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-