Sinds de jaren 70 vind er in de eerste vakantieweek een kleine exodus plaats van kinderen die op zomerkamp gaan. Eén van deze zomerkampen is Kamp1. Ze verzorgen kampen met thema’s zoals sprookjes en ‘Wie is de mol?’. Ouders kunnen hun kinderen die het leuk vinden om mee te gaan nu aanmelden.

Kamp1 2Veel Zoetermeerders kijken erg positief op terug op Kamp1 en voor vele kinderen is het een onvergetelijke week. Ze krijgen tegenwoordig zelfs kinderen mee waarvan de ouders als kind al deelgenomen hebben aan Kamp1. Tijdens de kampweek doen ze verschillende spellen, zoals speurtocht, vossenjacht en levend Cluedo. Ze gaan ook BBQ'en, zwemmen, zingen rond het kampvuur en vieren ze de laatste avond een bonte avond. Kortom: een week vol met plezier en gezelligheid. 

De week begint met een kennismakingsspel waarbij de kinderen in kleine groepjes elkaars naam leren kennen. Tijdens de kampweek zijn er meerdere spellen waarbij de kinderen samen moet werken, elkaar moeten aanmoedigen en elkaar moeten helpen. 

Kamp1 1Ook is er een dag waarop de spellen juist gericht zijn op het zoeken naar positieve eigenschappen van de ander. Zo wordt er altijd een positieve sfeer neergezet. Niet alleen bij het kampgebouw worden spellen gespeeld, maar ook in de omgeving. Het bos leent zich goed voor een potje vlaggenroof en levend Stratego. In het nabijgelegen dorp spelen ze ook traditiegetrouw een dag vossenjacht.

Kamp 1 is een zomerkamp dat volledig georganiseerd wordt door gedreven vrijwilligers. Het leidingteam bestaat uit een gemengde groep die allemaal een bepaalde affiniteit hebben met kinderen. Deze leiding heeft diverse achtergronden, de één geeft theaterles aan kinderen, de ander is vroeger zelf jaren mee geweest als kind en iemand anders heeft bijvoorbeeld een achtergrond in Pedagogiek en onderwijs. 

Kamp1 specialiseert zich in de leeftijd van 8 jaar tot het einde van de basisschool. Voor kinderen tot de 16 jaar is er de opvolger van Kamp1, heel verrassend genaamd Kamp 2.  

Natuurlijk is een kamp zonder kinderen geen kamp en daarom zijn ze op zoek naar nieuwe aanmeldingen. Mocht jouw kind het leuk lijken om een week lang de leukste avonturen te beleven in de natuur van Nederland, kijkt u dan vooral even op hun site: www.kamp1.nl 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-