greenteam3In de week van 28 maart tot 1 april deden acht basisscholen mee aan een duurzaamheidsweek georganiseerd door het Greenteam van Zoetermeer. Greenteam Zoetermeer is een samenwerkingsverband tussen leerlingen en docenten van vijf middelbare scholen in Zoetermeer.

greenteam1Tijdens de hele week stond Duurzaamheid en Afval centraal. Op maandag gingen de leerlingen van het Greenteam op bezoek bij de deelnemende basisscholen (de Buut, de Oranjerie, de Toverberg, de Prins Floris, de Oostwijzer, de Horizon, de Regenboog en de Jacobsvlinder) om uit te leggen wat er in het project zou gaan gebeuren. De leerlingen van de basisscholen mochten meedoen aan een quiz en de Greenteamers namen meteen van de gelegenheid gebruik om het Greenteam te introduceren.


Dinsdag kwam het Greenteam terug op de basisscholen om een opruimactie rondom de school uit te voeren. Schoon is Gewoon leverde de grijpers en de vuilniszakken. Op woensdag werden de basisscholen bezocht door de Afvalbutlers. Een ludiek duo die een afvalrace met de leerlingen deed. De Afvalbutlers, Laurens de Groot en Jeffrey Maas, leidden de race in met een presentatie over zwerfafval en dan met namen zwerfplastic. Veel basisscholieren schrokken van de enorme hoeveelheid afval die rond blijkt te zwerven en ook van het plastic dat in de oceaan drijft. De Afvalbutlers hebben de leerlingen bewust gemaakt van wat zij zelf aan deze problemen kunnen doen.


greenteam2Donderdag en vrijdag bezochten de basisscholen het Alfrink College waar zij een workshop ontvingen van Nikki Hes en Xiomara Vado Soto van Lange Leve Plastic. Een organisatie die zich inzet voor het bewust maken van de problemen die plastic afval veroorzaakt, maar vooral ook van de grote mogelijkheden die het recyclen van plastic weet te bieden. De leerlingen kregen na een uitleg de mogelijkheid onder begeleiding zelf plastic te recyclen en hier sleutelhangers van te maken en ook ontwerpen van andere spullen te maken waar plastic op een duurzame manier in gebruikt kan worden.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-