SH_De_voorde.JPGIn het kader van de Nationale Museumweek (4-10 april) organiseert Museum De Voorde een speciale estafetterondleiding door kunstenaars in de tentoonstelling ‘RESPECT! Perspectieven in de hedendaagse Kunst’.

Kamilė Česnavičiūtė start op vrijdag 8 april om 14.30 uur met de rondleiding en gaat in gesprek met bezoekers over haar werken ‘Cleaner’ en ‘Attuning’ en de relatie met het thema respect. Kamilė is geboren in Litouwen en spreekt Engels. Om 15.00 uur krijgen de deelnemers een kopje koffie of thee en daarna neemt om 15.30 uur Hans Muller het stokje over. In de tentoonstelling staat zijn indrukwekkende werk ‘Thinking outside the medicine box’.

De rondleiding kost 10,00, inclusief koffie of thee. De entree voor het museum is € 9,50, maar met de Museumkaart gratis.

Deze laagdrempelige estafetterondleiding vindt plaats in een informele setting, waarbij deelnemers met elkaar in gesprek gaan en misschien wel tot nieuwe perspectieven komen.

Over de kunstenaars

kamileHans Muller, Hellevoetsluis, Nederland, 1956. Klei (3D-klei printer), keramiek. Op latere leeftijd ontdekte Hans Muller dat hij ADHD heeft. Het verklaarde veel van zijn gedrag van voor die ontdekking. Hij ging experimenteren met medicijnen zoals ritalin. Na een paar slechte ervaringen is hij met medicatie gestopt. Hij stelde zich vragen als ‘Hoe je te verhouden tot medicijnen en drugs?’ en ‘Hoe stoer is het om te gebruiken of te stoppen?’ Deze keramische installatie verbeeldt die problematiek. Muller klimt als het ware uit een medicijndoos.

Kamilė Česnavičiūte, Vilnius, Litouwen, 1996. Acrylverf, canvas. Ze werkt graag groot en gebruikt heldere contrasterende kleuren, die opvallen en meteen een sfeer neerzetten. Ze schildert figuren in verschillende alledaagse situaties, die soms surrealistisch aandoen. Door details in het werk aan te brengen, nodigt de kunstenaar uit om beter te kijken. Česnavičiūte haalt inspiratie uit dagelijkse gesprekken en situaties. In haar werk reflecteert ze op machtsverhoudingen en relaties in onze huidige maatschappij.

Afbeelding rechts: kunstwerk van Kamilė 

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

 

-advertenties-

-goede doel-