Schermafbeelding 2022 04 06 om 17.15.33Burgemeester Michel Bezuijen en gemeentesecretaris van Zoetermeer  André Huykman hebben gezamenlijk de Direct Duidelijk Deal getekend. De deal, getekend op 6 april, heeft als doel het zorgen voor helder taalgebruik in de communicatie van de gemeente.

In de deal  staan afspraken over helder taalgebruik in brieven en teksten van de gemeente. Met het sluiten van de deal werkt de gemeente aan het  verbeteren van haar communicatie. Zodat moeilijke woorden zoals: ‘met referte aan’, ‘zekere implicaties’ en ‘kenbaar worden gemaakt’ binnenkort verleden tijd zijn.

 
“We krijgen als gemeente wel eens de klacht dat onze teksten onduidelijk en ingewikkeld zijn. Dit zorgt ervoor dat inwoners ons niet altijd begrijpen óf niet weten we ze moeten doen. Ook willen we niemand uitsluiten. Verbetering is dus nodig,” vertelt André Huykman. De Direct Duidelijk deal is een extra stimulans om hiermee verder aan de slag te gaan. De burgemeester is het hier zeker mee eens: “We zijn er voor onze inwoners, dan is het wel belangrijk dat zij begrijpen wat wij schrijven”.

 

Wat is direct duidelijk precies?

Direct Duidelijk is een campagne van de overheid die overheidsorganisaties ondersteunt met het verbeteren en verduidelijken van hun communicatie. In Zoetermeer zijn de afgelopen jaren al stappen gezet. Brieven van de gemeente en teksten op de gemeentelijke website zijn herschreven. Daarnaast worden brieven zoveel mogelijk geschreven met korte zinnen en worden er plaatjes ter verduidelijking gebruikt waar mogelijk.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-