1. PR 7 Ensemble Rossignol 2021 fotografie Wim GortWoensdag 13 april zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk (Dorpsstraat 59) te Zoetermeer worden gegeven door het Ensemble Rossignol. Ensemble Rossignol bestaat uit Alice Gort-Switynk, klassiek zang (sopraan) en blokfluit & Elly van Munster, theorbe en romantische gitaar.

Het ensemble dankt haar naam aan het eerste concert dat zij gaven, met als thema: de virtuoze zang van het Engels Nachtegaeltje. Hun virtuositeit, verfijnde, speelse, inspirerende en muzikale spel, doet denken aan de zang van de nachtegaal. Alice Gort-Switynk studeerde blokfluit aan het Conservatorium in Enschede, gecombineerd met muziektherapie en studeerde klassieke zang in Amsterdam. Zij is werkzaam als uitvoerend en docerend musicus en als muziekpedagoog.

Elly van Munster volgde haar opleiding aan het Brabants Conservatorium en speelt klassiek gitaar, luit en theorbe. Zij speelt regelmatig met Barokopera Amsterdam en treedt vaak op als begeleider van zangers en instrumentalisten. Beide musici zijn in veel verschillende ensembles actief.

Het Ensemble Rossignol treedt sinds 1998 regelmatig op door heel Nederland, met zeer gevarieerde concertprogramma's en bracht inmiddels 4 CD's uit. Het duo is een bekende verschijning in de lunchpauzeconcerten.

Op het programma voor het lunchpauzeconcert staan werken van o.a. van Eijck, Schubert en Coste. Aanvang van het concert is 12.45 uur, het concert duurt ongeveer een half uur.

 

Foto: Wim Gort 

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-